Klaus, un "președinte" mărunt pentru o țară măreață


Klaus, un "președinte" mărunt pentru o țară măreață

Iohannis a primit o țară și lasă în urmă un stat făcut țăndări, fără direcție, cu 2 partide pro-ruse cum nu are niciun alt stat membru NATO și UE, un stat pe care îl numește tocmai el "eșuat". Iohannis nu doar că n-a avut niciun fel de dragoste față de țară, dar n-a avut nici loialitate față de români, față de statul pentru care-i cântă imnul, oriunde se duce în lumea asta. Iohannis și analfabeții lui au umilit statul român de multe ori în context internațional. De la o Românie respectată în marile cancelarii, cu un președinte în jurul căruia se adunau cei mai puternici lideri mondiali când se vorbea de regiunea asta, de M. Neagră, am ajuns în mandatele lui Iohannis la un locatar la Cotroceni care merge cu nevasta la dansuri tribale prin Africa și face întâlniri cu premierul Vietnamului ca primă activitate în ultimul lui an de mandat.

Mafia conduce azi România din nou, ca pe vremea lui Năstase, dar mult mai sofisticat și mai agresiv. Traficul de droguri, de arme, de persoane, rețelele de influență fac azi legea. În CSAT, Iohannis nu a fost în stare să ducă o temă fundamentală pentru viitorul acestei țări: rețelele de crimă organizată. S-a prefăcut că discută despre droguri și a făcut un comitet. Apără Iohannis niște șmecheri din zona mafiei sau atât de incapabil este acest președinte să înțeleagă cum e România fragilizată de rețelele care operează în fiecare colț al țării? Iohannis a reușit, mai ales după 2020 să facă din România un stat cu instituții slăbite.

A lipsit din 18 decembrie, după un lung turneu prin Africa și discursuri despre climă, și reapare pe 19 ianuarie să ne anunțe, printr-o agendă online, că primul eveniment pe 2024 este o întâlnire cu premierul Vietnamului. Atât de jos e anvergura internațională a celui care e președintele unei țări care are un rol extraordinar în regiune. Și care ar fi trebuit să aibă un culoar extraordinar economic. Tot ce era românesc s-a distrus în mandatele lui Iohannis.

Iohannis e pe nicio listă de viitori lideri europeni. Nici măcar pe listele foarte lungi. Scenariul vânzolit de PNL cu plecarea lui Iohannis la UE e doar pentru a mai hrăni puțin partidul în comă sub conducerea marilor doctori de carton Ciucă și Bode.

În urma lui Iohannis rămâne o țară sărăcită, umilită de conducătorii ei, sfâșiată de interesele politicienilor lacomi și rețelelor mafiote, golită, cu educația și sănătatea la pământ, cu un mediu de afaceri speriat și distrus de noile măsuri fiscale. O țară care i-a oferit locatarului de la Cotroceni cele mai luxoase vacanțe, când românii abia mai puteau respira. O țară la înălțimea căreia Klaus nu s-a putut ridica.

Un "președinte" mărunt pentru o țară măreață.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.