”Aceasta e o invazie”. Zeci de mii de cetățeni chinezi au trecut ilegal frontiera în SUA de-a lungul ultimelor luni. China comunistă inundă SUA cu fentanil, unul dintre cele mai periculoase droguri


”Aceasta e o invazie”. Zeci de mii de cetățeni chinezi au trecut ilegal frontiera în SUA de-a lungul ultimelor luni. China comunistă inundă SUA cu fentanil, unul dintre cele mai periculoase droguri

În timp ce tensiunile Washingtonului cu Beijingul sunt în creștere, granița sudică americană e asaltată de valuri de migranți chinezi, din care zeci de mii au fost opriți de autorități în timp ce încercau să intre în Statele Unite. 

CNN a relatat că 31.000 de persoane de naționalitate chineză, în majoritate bărbați, au fost prinși în 2023 de forțele de ordine și probabil există și unii care au reușit să scape de forțele de ordine și au reușit să intre ilegal în Statele Unite. Datele serviciilor vamale și ale forțelor ce apară frontiera arată că numărul chinezilor care au încercat să intre în țară în anii trecuți, pe la granița sudică, era de numai aproximativ 1500 de persoane, spre deosebire de numărul mare al celor care au venit anul acesta, ceea ce e firesc să ridice anumite semne de întrebare. 

Filmările prezentate de rețeaua de televiziune NewsNation a arătat că migranții chinezi sunt în covârșitoare majoritate bărbați adulți singuri, iar cei mai mulți dintre ei susțin că vor să intre în Statele Unite pentru a scăpa de opresiunea regimului comunist. Această situație pare comparabilă cu cea din Estul Europei, unde valuri de migranți din Orientul apropiat au forțat granița spre Polonia și spre Finlanda, descoperindu-se ulterior că aceștia au fost aduși la granițe de serviciile de informații din Rusia și Belarus, mulți dintre ei lucrând pentru aceste servicii ori chiar pentru rețele teroriste islamice. 

În acest caz, China este acuzată deocamdată că folosește această rută pentru a furniza specialiștii și elementele pentru producerea unuia din cele mai periculoase droguri, fentanilul, care a inundat Statele Unite de câțiva ani. 

„Din ceea ce înțelegem, o mulțime de provizii și materiale chimice și un fel de materii prime pentru crearea fentanilului provin din China și intră din China în Mexic”, a explicat Pablo Calderón Martínez, autor și profesor asistent de politică și relații internaționale la Northeastern University-Londra, citat de publicația Daily Wire. 

„Și apoi, fentanilul este preparat în Mexic, în laboratoare clandestine, pentru ca mai apoi să fie trimis în Statele Unite. Și acesta este mai mult sau mai puțin lanțul de aprovizionare așa cum îl înțelegem”, a explicat el.

Nikki Haley, fosta ambasadoare a Statelor Unite la ONU, aflată în cursa pentru candidatura la președinție din partea republicanilor, a scris pe rețeaua X: „China știe că cea mai ușoară cale de intrare în America este prin granița noastră de sud” . 

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, aflat de asemenea în cursa pentru candidatura la prezidențiale a declarat pe rețeaua X: „Acest lucru nu este normal. Țara noastră este invadată. Nu ne permitem să luăm jumătate de măsură sau să ne scuzăm în această problemă. Trebuie să oprim invazia, să ducem lupta cartelurilor și, în sfârșit, să construim zidul la graniță” – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.