După ce a încercat să obțină, prin minciună, capital de imagine de pe urma Papei Francisc, George Simion îl ia în râs pe Suveranul Pontif: "Liderul Stângii hăhăhă!". Adela Mîrza critică aspru atitudinea președintelui AUR: "Ipocrizie maximă!"


După ce a încercat să obțină, prin minciună, capital de imagine de pe urma Papei Francisc, George Simion îl ia în râs pe Suveranul Pontif: "Liderul Stângii hăhăhă!". Adela Mîrza critică aspru atitudinea președintelui AUR: "Ipocrizie maximă!"

Președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, îl critică aspru pe președintele AUR, George Simion, pentru "ipocrizia maximă" de care a dat dovadă prin tentativa de a capitaliza politic întâlnirea pe care a avut-o cu Papa Francisc în urmă cu câteva zile.

În primul rând, George Simion a mințit că a avut o "audiență privată" la Vatican cu Suveranul Pontif. 

În realitate, George Simion s-a strecurat pe lista reprezentanților Asociației Românilor din Italia, care aveau deja programată o întrevedere cu Papa Francisc, el nefiind luat în calcul inițial. 

Vedeți un video sugestiv publicat pe Facebook de jurnalistul Mălin Bot:


Mai mult decât atât, după ce politicianul auto-intitulat "de dreapta" George Simion a încercat cu disperare să câștige capital de imagine, cel puțin pe plan politic extern, de pe urma întrevederii non-private cu Papa Francisc, acesta a publicat o postare pe X (fosta platformă Twitter) în care-l ia în râs pe Suveranul Pontif, catalogându-l drept "liderul politic al stângii". 

"Păi ce ai căutat la El dacă nu e «de dreapta» ca tine? Ipocrizie maximă!", reacționează Adela Mîrza într-o postare pe Facebook. 


Nu în cele din urmă, președinta AD face referire la mahalaua creată de partidul AUR în Parlament, descriind-o drept "politică de stadion". Amintim că, în data de 19 decembrie, pe parcursul așa-zisei dezbateri parlamentare pe bugetul pentru anul 2024, în realitate o veritabilă mahala politică ce i-a avut în centrul atenției pe parlamentarii AUR, președintele partidului menționat, George Simion, a amenințat-o pe fosta sa colegă, senatoarea Diana Șoșoacă, că o va agresa sexual. "Te agresez sexual, scroafo!", i-a spus George Simion senatoarei ex-AUR. 

"Cum să minți, măi, public și în halul ăsta că ai fost în «vizită privată» la Papa Francisc și tu te-ai strecurat acolo printre coriști? Numai bine, a dezmințit Vaticanul porcăria făcută de tine!

Și apoi îl mai iei și la mișto numindu-l «Lider al Stângii»? Păi ce ai căutat la El dacă nu e «de dreapta» ca tine? Ipocrizie maximă!  

Nu sunt deloc adepta Dianei Șoșoacă, dar cum să îi spui, măi, «scroafă grasă» unei colege (care a fost membră în partidul tău), să o ameninți că o agresezi sexual și să o lovești?

Politică de stadion! Pe ăștia îi vreți în Parlament în 2024?", precizează Adela Mîrza cu privire la ultimele peripeții ale președintelui AUR. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.