EXCLUSIV GALERIE FOTO. Podul.ro dezvăluie identitățile unor criminali ruși de război și ale unor așa-ziși ”turiști” ruși care au fost sau încă se află în orașele ucrainene Lisichansk și Nova Kahovka


EXCLUSIV GALERIE FOTO. Podul.ro dezvăluie identitățile unor criminali ruși de război și ale unor așa-ziși ”turiști” ruși care au fost sau încă se află în orașele ucrainene Lisichansk și Nova Kahovka

Podul.ro continuă să dezvăluie identitățile unor militari ruși din orașele ucrainene aflate sub ocupație, dar și pe cele ale unor turiști la fel de ruși care își bat joc de nenorocirea și durerile ucrainenilor, aplaudând genocidul și dezastrul săvârșite de trupele lor invadatoare. 

În cazul în care vor fi capturați de Forțele Armate ale Ucrainei, fiți convinși că o parte dintre acești militari vor trebui judecați pentru crime de război și crime împotriva umanității. E de notorietate că trupele rusești au comis și comit atrocități (uciderea și violarea de civili) în orașele și localitățile ucrainene pe care le ocupă ilegal. 

Un invadator rus, care a fost sau încă se află în orașul Nova Kahovka, este și Ivan Antonov (@loveyoupussi pe Instagram, ca să vă dați seama cam cât îl duce mintea). Potrivit imaginilor și laudelor postate, Antonov a bântuit și prin comuna Gornostaevka (parte a Nova Kahovka), acolo unde dat buzna în casele și în birourile ucrainenilor. Aflându-se într-un birou în Gornostaevka, Antonov se descrie astfel: ”Eu nu sunt directorul, frate, eu sunt bossul”.

Același Ivan Antonov a postat câteva filmulețe video din Gornostaevka, comuna unde a fost sau încă e alături de alți ocupanți ruși. Într-o filmare se poate observa cum Antonov, însoțit de un alt militar rus, părăsește curtea unei case civile. Mai mult, cei doi o înjură pe o tânără ucraineancă la care se reped înarmați, insultând-o:

Pleacă de aici, curvo! 

Printre invadatorii ruși din Nova Kahovka se numără și un oarecare @eldar_ibn_latif (pe Instagram). El a postat două imagini din Nova Kahovka, în una dintre acestea putând fi observați mai mulți militari ruși care au luat parte la operațiunile soldate cu ocuparea orașului. 

Și invadatorul Vlad (@__subbota_____ pe Instagram_) a postat o serie de imagini din Nova Kahovka. Îl vedeți pozând (foto deschidere) lângă un alt militar care poartă însemnele PMC Wagner. Imaginea a fost postată la 31 iulie 2023, deci, după scoaterea în afara legii a organizației, ceea ce ar putea însemna că mercenarii Wagner fie au continuat să lupte în Ucraina sub o flamură neoficială, fie au fost încadrați în cadrul forțelor armate regulate ale Federației Ruse. 

Printre ”turiștii” ruși care au vizitat orașul ucrainean Lisichansk după ocupația rusească se numără și Anastasia Alexandrova (@ianastasia05 pe Instagram). Individa pretinde ar fi ”jurnalistă”, ”corespondentă de război” și coordonatoare a proiectului #MediaGvardia. Pe 24 decembrie 2022, Alexandrova a postat o imagine de la Lisichansk, pozând în haine scumpe occidentale (”Puma” de exemplu) într-un loc unde odinioară se înălța un bloc de locuințe. E înconjurată de ruine. 

Un alt ”turist” de vază în orașul Lisichansk a fost și Vladimir Stukanov (@stukanoff1965 pe Instagram), actor rus din Sverdlovsk. Individul a oferit ocupanților ruși ajutoare și donații de tot soiul,  vizitând la pas mai multe zone ocupate de trupele lui Putin. Probabil, pentru a promova și răspândi așa-zisa ”mare cultură rusă”, mai bine spus, cultul criminalilor în masă, cultul uciderii și violului. 

Un alt ”turist” rus cunoscut a fost și chirurgul Kirill Bulatov (@dr_bulatov_kirill pe Instagram), originar din Kazan, regiunea Tatarstan. În noiembrie și decembrie 2022 a vizitat Lisichanskul ocupat, venind cu mai multe ajutoare constând în alimente și diverse alte lucruri pentru trupele rusești de ocupație. Bulatov a avut neinspirația să posteze o serie de imagini pe Instagram alături de mai mulți militari ruși bine echipați din Lisichansk, care ar putea face parte din niște batalioane de elită ale armatei ruse. Podul.ro publică imaginile cu aceștia. 

 

Amintim că, după ocuparea Lisichanskului, separatistul Andrey Skorîi (foto jos) din Luhansk s-a autoproclamat de facto lider al orașului. În urma acestui episod, la scurt timp, separatistul (care e pasibil de pușcărie pe viață în Ucraina) a fost numit secretar al ”filialei” din Lisichiansk a Partidului Rusia Unită (partidul criminalului Putin). 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.