O veste istorică: încep tratativele privind aderarea R.Moldova și a Ucrainei la UE!


O veste istorică: încep tratativele privind aderarea R.Moldova și a Ucrainei la UE!

Reunit astăzi, Consiliului European a decis să deschidă tratativele privind aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană! Deschiderea capitolelor de aderare pentru Republica Moldova și Ucraina este o veste istorică de mare bucurie pentru toți cei care cred în libertate, democrație, demnitate și apărarea drepturilor fundamentale în spațiul de cultură și civilizație europeană. 

În ceea ce ne privește pe noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, este un nou început pentru dezideratul unității naționale românești și este un pas fundamental către ruperea definitivă a Republicii Moldova de influența nefastă a Rusiei teroriste, care nu s-a dat niciodată înapoi de la a testa asupra Moldovei răsăritene mijloacele specifice războiului hibrid și a exercita presiunea tipică unui regim dictatorial care nu înțelege că timpurile totalitarismului sovietic au apus definitiv. 

Felicitări, Republica Moldova! Felicitări, Ucraina! Împreună, Europa este mai puternică și poate pune capăt amenințării rusești! 

Și încă un lucru: vom face Unirea, indiferent de ceea ce cred unii ori alții, Unirea, fraților de pe ambele maluri ale Prutului, ne este destin și vom avea curajul de a ne o asuma deschis! 

Basarabia se va întoarce la Țara Mamă de care a fost ruptă în cel mai barbar chip de către cotropitorii de la Moscova! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.