Vlad Gheorghe zguduie șandramaua rusească de la București: "Șoșoacă ar fi scos 100 de mii de euro din conturile partidului SOS România într-o singură zi! Vă dați seama ce înseamnă asta? Să ne amintim că fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, are o condamnare definitivă de cinci ani!"


Vlad Gheorghe zguduie șandramaua rusească de la București: "Șoșoacă ar fi scos 100 de mii de euro din conturile partidului SOS România într-o singură zi! Vă dați seama ce înseamnă asta? Să ne amintim că fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, are o condamnare definitivă de cinci ani!"

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe semnalează că senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă, abonată la Ambasada Rusiei la București, "ar fi scos 100 000 de euro din conturile partidului SOS România într-o singură zi". 

În acest context, Vlad Gheorghe trece în revistă reglementările riguroase ce sunt în vigoare în cazul banilor primiți de partide și amintește că fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, s-a ales cu o condamnare definitivă de cinci ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de delapidare. Mai precis, Drăghici a folosit banii partidului pentru a-și cumpăra o vilă. 

"Luați urma banilor! Conform informațiilor publice, senatoarea Diana Șoșoacă ar fi scos 100 000 de euro din conturile partidului SOS România într-o singură zi. Vă dați seama ce înseamnă asta? Este o sumă enormă, nu mai vorbim de implicațiile legale - sunt 5 miliarde lei vechi scoși deodată din bancă, dacă informația se confirmă.

Haideți să ne înțelegem, banii primiți de un partid, ORICE partid din România - fie ca finanțare conform legii, fie ca donații trebuie să fie complet justificabili în orice secundă și există reguli clare cum și pentru ce îi poți folosi. Trebuie să poată fi urmăriți, să nu ne trezim că finanțează Putin partide în România sau că avem politicieni care primesc donații de la organizații cu legături suspecte, chiar teroriste.  

Iar legat de ceea ce poți face cu banii partidului... În niciun caz nu îi poți folosi în interes personal, tu, soțul sau soția, mătușa, vecinul. Să ne amintim că fostul trezorier de la PSD, Mircea Drăghici are o condamnare definitivă de cinci ani închisoare pentru delapidare - a folosit banii partidului ca să-și cumpere o vilă pentru el.  

E foarte simplu să se convingă fiecare cetăţean interesat care este adevărul. Oricine poate depune o sesizare în care întreabă care e treaba cu banii ăștia: de unde au fost primiți, pentru ce au fost folosiți, dacă i-a cheltuit Șoșoacă «pe persoană fizică» sau ce s-a întâmplat cu ei. Întrebările trebuie adresate celor de la Autoritatea Electorală Permanentă, Departamentul de Control al Finanțării Partidelor Politice și a Campaniilor Electorale, la adresa [email protected] și [email protected]. Ei au obligația să verifice și să declanșeze procedura legală care se va impune în urma cercetărilor", spune Vlad Gheorghe într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.