România și Polonia au ajutat trei zile la rând Ucraina cu energie electrică


România și Polonia au ajutat trei zile la rând Ucraina cu energie electrică

Compania națională de energie a Ucrainei (Ukrenergo) a anunțat că, pe fondul unui deficit energetic, a fost nevoită să atragă asistență de urgență cu o capacitate de 300 MW din România și Polonia, pe 9 decembrie, între orele 12:00 și 19:00.

Acesta este a treia zi consecutivă când Ucraina are nevoie de ajutor, din cauza deficitului capacității de generare și a consumului record de energie electrică înregistrat pe 7 decembrie, dar și din pricina vremii nefavorabile care a făcut ca un total de 131 de localități din regiunea Odessa să rămână fără electricitate. 

Această măsură de urgență este utilizată în mod normal pentru a compensa deficitul de energie electrică din sistemul de alimentare. 

Comunicatul Ukrenergo spune ca „în timpul zilei de azi o unitate electrică de la termocentrală a intrat în reparație de urgență, alta în reparație programată. Mai multe unități se recuperează în regiunea frontului după bombardarea artileriei, iar în alte regiuni după atacuri masive cu rachete iarna trecută” – detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.