Noi atacuri în apropierea granițelor României. Rusia teroristă a lovit din nou portul din Ismail, ucigând un civil. Valul de drone


Noi atacuri în apropierea granițelor României. Rusia teroristă a lovit din nou portul din Ismail, ucigând un civil. Valul de drone

În noaptea dintre 6 și 7 decembrie, teroriștii ruși au asediat timp de aproape două ore portul din Ismail (regiunea Odesa) cu drone. 

Potrivit serviciului de presă al procuraturii regionale din Odesa, în urma atacului, un civil a fost ucis. Este vorba despre un șofer, cetățean ucrainean, în vârstă de 56 de ani. Sub îndrumarea procedurală a procurorilor de la Procuratura districtului Ismail, a fost deschisă o anchetă, scrie unian.net – detalii AICI.  

În prezent, la fața locului au loc examinări în vederea estimării pagubelor. Conform unian.net, victima atacului rusesc era originară din regiunea Dnipropetrovsk. "În această seară, teroriștii ruși au atacat raionul Ismail cu drone de atac timp de aproape două ore. Forțele noastre de apărare aeriană au doborât un număr covârșitor de ‹shaheduri›, însă, din păcate, există și lovituri", a subliniat Oleg Kiper, șeful administrației militare regionale din Odesa. 

Potrivit acestuia, ocupanții ruși au vizat intenționat infrastructura portuară de la Dunăre (Ismail) aflată în apropierea granițelor României. În urma loviturilor au fost avariate un depozit, un elevator de cereale și mai multe camioane. Șoferul unuia dintre camioane a fost ucis. La locul loviturii a avut loc un incendiu, care a fost lichidat cu promptitudine de către angajații Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență. 

Forțele de apărare din sudul Ucrainei au adăugat că, pe timp de noapte, inamicul a atacat ,,în valuri" regiunile sudice cu mai multe drone de atac. După cum a relatat unian.net, în noaptea spre 7 decembrie, ocupanții au atacat Ucraina cu drone Shahed din direcția Capul Chauda (Crimeea). Au fost înregistrate lansările a 18 drone de atac Shahed-136/131, principalele direcții de atac fiind regiunile Khmelnytsky și Odesa (în special, sudul Basarabiei: Ismail). Forțele și mijloacele de apărare aeriană au distrus 15 drone ucigașe și au angajat unități de rachete antiaeriene și grupuri de tragere mobilă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.