Pretinsă dispută la Moscova: Putin joacă zilele acestea rolul de apărător al persoanelor LGBT, poziționându-se public împotriva demersurilor Guvernului de la Moscova de înăsprire a legislației contra acestora


Pretinsă dispută la Moscova: Putin joacă zilele acestea rolul de apărător al persoanelor LGBT, poziționându-se public împotriva demersurilor Guvernului de la Moscova de înăsprire a legislației contra acestora

În Moscova este pusă în scenă zilele acestea o pretinsă dezbatere asupra comunității LGBT, de o parte aflându-se Ministerul Justiției, care ar vrea să impună mai multe restricții asupra acesteia, în timp ce Vladimir Putin joacă rolul apărătorului persoanelor LGBT și ale unor drepturi ale acestora.  

Astfel, Ministerul Justiției a anunțat vineri că a depus o moțiune de interzicere a "mișcării publice internaționale LGBT", cerând Curții Supreme ca mișcarea să fie clasificată drept organizație extremistă, deoarece activitățile LGBT din Rusia "ar incita la discordie socială și religioasă" și ar încălca astfel legile anti-extremism care sunt în vigoare în țară, deși nu precizează în clar la cine se referă când menționează "mișcarea publică internațională LGBT".

Se vehiculează informația potrivit căreia în cazul în care Curtea Suprema va adopta moțiunea, a cărei examinare este programata pentru data de 30 noiembrie, participarea la activitățile organizațiilor legate de LGBT ar putea duce la pedepse cu închisoarea.  

Dar exact când Ministerul Justiției și-a depus moțiunea, Putin a spus, într-un discurs susținut la Sankt Petersburg, că persoanele LGBT "fac parte din societate" și au "dreptul de a câștiga în diverse competiții". Totodată, Pravda relatează că Putin a cerut, printre altele, și egalitatea minorităților sexuale în toate domeniile vieții.  

Însă, tocmai Putin ceruse anul trecut, printr-un decret, interzicerea "propagandei gay" - care promovează relațiile netradiționale - mai întâi față de minori, iar ulterior această interdicție privind propaganda a fost extinsă în cazul persoanelor de orice vârstă, conform Moscow Times.  

Declarațiile actuale ale lui Putin par să indice o schimbare absolut surprinzătoare în atitudinea lui față de comunitatea LGBT, contrazicând Ministerului Justiției, dar e foarte greu de crezut că intențiile lui sunt sincere, după ce a vorbit ani la rând împotriva celor care ar promova o ideologie contrară "valorilor tradiționale rusești". Mai degrabă este vorba despre o altă dramoletă moscovită, care ar trebui să distragă atenția rușilor de la catastrofa pe care o trăiesc - un război la scară largă, cu pierderi imense, care e din ce în ce mai greu de justificat față de cei care au rude apropiate pe front sau care se așteaptă să fie chemați în armată. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.