Terorism mediatic. Un pseudo-analist de la Moscova amenință România în prime time: "E necesar să bombardăm! Încep să fiu de acord cu Vladimir Rudolfovici. I-aș lovi pe români!"


Terorism mediatic. Un pseudo-analist de la Moscova amenință România în prime time: "E necesar să bombardăm! Încep să fiu de acord cu Vladimir Rudolfovici. I-aș lovi pe români!"

Zi de zi, seară de seară, propaganda rusă practică o formă de terorism mediatic, amenințând cu bombardamente masive Ucraina și țările aliate ale acesteia, inclusiv pe cele din cadrul NATO. În contextul în care România găzduiește un centru unde vor fi antrenați piloții ucraineni pentru a pilota avioanele de luptă F-16, auto-intitulatul analist politic Dmitri Evstafiev a precizat, pe parcursul emisiunii pe care propagandistul Vladimir Soloviov o realizează la televiziunea Russia-1, că Moscova ar trebui să bombardeze țara noastră. 

"E necesar să bombardăm! Încep să fiu de acord cu Vladimir Rudolfovici (Soloviov). Dar nu aș bombarda Polonia acum. Încă nu am negociat cu ei. I-aș lovi pe români. Și știți de ce? Au devenit prea aroganți. Românii au început în mod evident să se comporte arogant. I-aș pune pe români la punct. Gaza este bombardată acum. Eu aș lovi însă, cu grijă, câteva baze militare românești prin care se trimit ajutorul militar, muniția și toate celelalte (spre Ucraina, n.red.)", a zis Evstafiev.


Însuși Soloviov spunea în urmă cu câteva luni că România trebuie să fie bombardată nuclear. Amenințarea a fost lansată pe fondul informațiilor inițiale potrivit cărora România urma să fie țara unde vor fi antrenați piloții ucraineni pentru a pilota avioanele de luptă F-16.

"Înseamnă că România nu va mai exista. Înseamnă că România va trebui atacată cu arme nucleare tactice", a spus Soloviov, conform Digi24.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.