Soțul Dianei Șoșoacă povestește cu mândrie despre relația aparte pe care o are senatoarea ex-AUR cu ambasadorul rus: "Cu ea stă mult de vorbă, 10-15-20 de minute"


Soțul Dianei Șoșoacă povestește cu mândrie despre relația aparte pe care o are senatoarea ex-AUR cu ambasadorul rus: "Cu ea stă mult de vorbă, 10-15-20 de minute"

Luat marți la întrebări de protestatarul și revoluționarul Marian Ceaușescu, inclusiv cu privire la vizitele efectuate la Ambasada Rusiei, soțul Dianei Șoșoacă - Silvestru - a povestit cu mândrie faptul că senatoarea ex-AUR are o relație specială cu ambasadorul rus Valery Kuzmin, întâlnirile pe care le-au avut cei doi fiind mult mai lungi decât ceea ce prevede, în mod uzual, protocolul. Drept reacție, protestatarul Marian Ceaușescu le-a cerut soților Șoșoacă să îi transmită ambasadorului rus Valery Kuzmin să își ceară scuze pentru crimele comise de regimul terorist de la Moscova împotriva României. 

Marian Ceaușescu: În ambasada rusă ai fost cu ea? 

Silvestru Șoșoacă: Da, da, da... Doar o dată nu am reușit să ajung. Eram plecat prin țară cu organizarea partidului nostru, SOS România. În rest am fost de fiecare dată. 

Marian Ceaușescu: Cum decurge o întâlnire în ambasadă?

Silvestru Șoșoacă: O recepție banală.

Marian Ceaușescu: Între doamna senator și ambasador. 

Silvestru Șoșoacă: Aici e o relație altfel, pentru că Valery Kuzmin, excelența sa, știind-o mai puternică, așa, ca și politician, decât alții, care sunt și ei invitați - unii vin, unii nu vin, cei mai mulți nu - stă mai mult de vorbă cu ea. Protocolul e un minut, două, trei. "Ce mai faci, bla bla bla". Așa se face. El ca și gazdă trebuie să facă asta pentru toți. Dar cu ea stă mult de vorbă, 10-15-20 de minute. 

Marian Ceaușescu: Adică are un regim special.

Silvestru Șoșoacă:  Da. Dar să știi că nu e cine știe ce. E în văzul lumii. Se înconjoară cu 150-200 de persoane. Mai trece cineva pe lângă tine și se salută... Este ceva cordial. Aceasta e normalitatea într-o ambasadă. Repet, ca să înțeleagă oamenii, că Diana, fiind mult mai puternică decât alți politicieni, i se dă o ușoară atenție în plus. 

Marian Ceaușescu: Rugămintea mea e ca atunci când mai mergeți la întâlnire la Ambasada Rusiei, spuneți-i acestui ambasador că această țară așteaptă scuze din partea lor, din partea bolșevicilor pentru perioada 1947-1953 și alte chestiuni. 

Silvestru Șoșoacă:  Știi bine ce a zis Churchill... Ăăă...

Marian Ceaușescu: Nu compara floarea de colț cu bășina porcului. 

Silvestru Șoșoacă:  A zis că instituția asta șmecheră a bolșevicilor a înhățat poporul rus de chică și l-a împins înainte spre prăpastia istoriei. Gândește-te că ucrainenii, rușii, lituanienii, letonii, toți au fost victimele bolșevicilor. Și noi am fost tot victimele lor. Dar am avut norocul că nu am fost în URSS, că o duceam și mai rău. 

Marian Ceaușescu: Am o rugăminte și anume să-i spuneți acestui ambasador că noi așteptăm scuzele pentru crimele bolșevicilor! 

Vedeți video de la 3:50: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.