Nikki Haley critică politica dusă de Biden cu privire la Ucraina și Israel: "A petrecut aproape doi ani amânând și respingând cererile Ucrainei de ajutor. Războiul din Gaza nu trebuie să devină împotmolit precum războiul din Ucraina! Pacea vine din victoria totală a Israelului asupra Hamas! Și ar trebui să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie!"


Nikki Haley critică politica dusă de Biden cu privire la Ucraina și Israel: "A petrecut aproape doi ani amânând și respingând cererile Ucrainei de ajutor. Războiul din Gaza nu trebuie să devină împotmolit precum războiul din Ucraina! Pacea vine din victoria totală a Israelului asupra Hamas! Și ar trebui să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie!"

Nikki Haley, candidată republicană la alegerile prezidențiale și fostă ambasadoare a SUA la ONU, îl critică pe președintele american Joe Biden, pe parcursul unui editorial redactat pentru New York Post, reclamând, printre altele, că liderul de la Casa Albă "a petrecut aproape doi ani amânând și respingând cererile Ucrainei de ajutor". Nikki Haley precizează că această abordare a președintelui Joe Biden se face resimțită și în relația cu Israelul. "Biden cere o «pauză» a războiului, care funcționează doar în favoarea Hamas", avertizează candidata republicană, adăugând în acest sens că "războiul din Gaza nu trebuie să devină împotmolit precum războiul din Ucraina". 

Astfel, Nikki Haley cere o abordare mai fermă din partea Casei Albe împotriva Axei Răului - China-Iran-Rusia, ceea ce presupune sprijinirea fără menajamente a Ucrainei și Israelului. 

"Nu ar trebui să existe o încetare a focului. Ar trebui să existe pace - pacea care vine din victoria totală a Israelului asupra Hamas", punctează Haley. 

"Ar trebui să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a-și revendica teritoriul", mai precizează candidata republicană. 

Redăm în cele ce urmează editorialul în integralitate: 

"Trăim cea mai gravă criză a secolului XXI

Teroriștii susținuți de Iran tocmai au atacat Israelul, forțând aliatul Americii să-și protejeze supraviețuirea însăși. 

Rusia a invadat Ucraina, amenințând cu un război mai larg în Europa.

Iar China comunistă se apropie de momentul invadării Taiwanului, ceea ce ar declanșa un război în Pacific.

Iranul, Rusia și China lucrează împreună și nu vor doar să ne cucerească prietenii.

În cele din urmă vor să distrugă America.

Nu putem permite să se întâmple asta. Scopul nostru primordial ar trebui să fie pacea, de dragul confraților noștri americani, al copiilor și nepoților noștri.

Însă, pentru a atinge pacea, cel mai important lucru pe care îl putem face acum este să ajutăm Israelul să elimine Hamas, cât mai repede și cât mai complet posibil.

Victoria rapidă și decisivă în Fâșia Gaza ar opri un război mai larg în Orientul Mijlociu.

De asemenea, ar trimite cel mai bun semnal posibil Rusiei și Chinei. Dușmanii noștri nu se tem de nimic mai mult decât de o Americă puternică, ce e alături de prietenii ei.

Dar președintele Biden nu face asta. El a presat Israelul să-și întârzie contraatacul, dându-le astfel teroriștilor mai mult timp pentru a-și pregăti apărarea în timp ce fură ajutorul destinat civililor.

Acum, Biden cere o «pauză» a războiului, care funcționează doar în favoarea Hamas.

O pauză reprezintă un alt mod de a spune să se înceteze focul și de a pune armata și ostaticii Israelului într-un pericol mai mare, nu mai mic. 

Fără o încetare a focului

Nu ar trebui să existe o încetare a focului. Ar trebui să existe pace - pacea care vine din victoria totală a Israelului asupra Hamas.

O astfel de pace i-ar avantaja atât pe israelieni, cât și pe palestinieni.

Și ar presăra frica în inimile dușmanilor Americii, întreținând pacea mai largă, cea care îi ține pe americani în siguranță.

America are nevoie de un președinte care să ne protejeze poporul. Avem nevoie de un președinte care să înțeleagă că pentru a ne proteja poporul trebuie să fim alături de aliații noștri și să ne opunem dușmanilor.

Eu voi fi acel președinte. Și vom ieși din această perioadă de criză mai puternici. 

Primul pas este să i se ofere Israelului tot ce are nevoie pentru a distruge Hamas.

Războiul din Gaza nu trebuie să devină împotmolit precum războiul din Ucraina. Este în interesul Americii și al regiunii ca Israelul să câștige rapid și pe deplin.

Dar atingerea păcii nu se termină cu Israelul. Trebuie să-i oprim pe fanaticii genocidului din Iran.

Trebuie să reimplementăm sancțiunile pe care Biden refuză să le aplice, respectiv să adăugăm altele noi dure care paralizează economia Iranului.

Luptați cu Iranul

Economia iraniană este cea care hrănește potențialii teroriști ai Iranului în întregul Orient Mijlociu.

Oprim economia iraniană, iar astfel întrerupem furnizarea de arme către teroriști. Iar când Iranul atacă trupele americane, nu trebuie să-l ignorăm, așa cum face Biden.

Trebuie să răspundem în așa fel încât Iranul să nu ne mai atace niciodată.

Războiul din Ucraina este o altă parte a câmpului de luptă al China-Rusia-Iran.

O victorie pentru Rusia este o victorie pentru China și Iran. Și o victorie pentru Rusia nu s-ar termina cu Ucraina.

Ar trebui să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a-și revendica teritoriul.

Biden a petrecut aproape doi ani amânând și respingând cererile Ucrainei de ajutor. 

De două ori a greșit, având în vedere că, în primă instanță, slăbiciunea lui Biden a reprezentat o invitație către Rusia de a invada Ucraina.

Cu cât războiul durează mai mult, cu atât mai mult sunt încurajate alte războaie, în Europa și în întreaga lume.

Iar în Pacific ar trebui să întărim apărarea Taiwanului.

China comunistă trebuie să știe că ar plăti un preț foarte mare prin invadarea Taiwanului.

America trebuie să-și unească atât aliații asiatici, cât și europeni pentru cauza limitării expansiunii militare și tehnologice a Chinei. Pacea și prosperitatea noastră depind de asta.

Acestea sunt lucruri dificile, dar America le poate face cu o conducere mai puternică decât avem prin Joe Biden.

La fel de important, nu ne putem permite să continuăm să ne slăbim din interior.

Biden duce America în faliment, construiește o economie bazată pe subvenții politice și ne distruge viitorul schimbând libertatea economică cu controlul guvernamental. 

Dacă nu este oprit, Biden va lăsa America incapabilă să conducă în această perioadă de criză. Vom fi distruși financiar și distruși din punct de vedere economic. Acestea sunt costurile socialismului lui Biden.

Trasarea unui nou curs

Voi aduce înapoi o Americă liberă și înfloritoare.

Ne putem pune în ordine dimensiunea fiscală în timp ce ne modernizăm și întărim armata.

Ne putem accelera economia.

Și, da, putem lăsa China în abis, prin îmbrățișarea principiilor Americii și promovarea libertății economice.

Numai o Americă puternică poate trasa o cale prin această criză globală.

Cu toate acestea, vom fi puternici doar dacă suntem mândri de națiunea noastră și de rolul nostru unic. America este cea mai mare forță a binelui din lume.

De aceea, forțele răului ne pun la încercare — în Israel, în Ucraina și în multe alte locuri. Avem nevoie de claritate morală pentru a recunoaște pericolul la adresa libertății și modului nostru de viață.

Și avem nevoie de curajul de a revitaliza puterea americană în țară și în străinătate.

Nu există altă cale de a trece peste această perioadă de criză.

Și nu există altă țară care să poată restaura și asigura pacea durabilă pe care o merită poporul american".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.