Un înalt oficial al organizației teroriste Hamas amenință: "Atacurile din 7 octombrie vor fi repetate de câte ori se va putea, până la distrugerea Israelului!"


Un înalt oficial al organizației teroriste Hamas amenință: "Atacurile din 7 octombrie vor fi repetate de câte ori se va putea, până la distrugerea Israelului!"

În timp ce numărul morților crește rapid de partea palestinienilor, civili ori teroriști, dar și de partea militarilor israelieni, un oficial de la vârful organizației Hamas a declarat, într-un interviu recent, că organizația teroristă este gata să repete atacurile din 7 octombrie până când toată lumea din Israel va fi ucisă. 

În timpul interviului de la sfârșitul lunii trecute, pentru canalul de știri libanez LBC TV, Ghazi Hamad a vorbit deschis despre ceea ce ar fi ”politica” organizației Hamas, din a cărei conducere face parte. 

„Israelul este o țară care nu are loc pe pământul nostru. Trebuie să îndepărtăm acea țară, întrucât constituie o catastrofă de securitate, militară și politică pentru națiunea arabă și islamică, și trebuie să fie terminată. Nu ne este rușine să spunem asta cu toată forța. Trebuie să dăm Israelului o lecție și vom face asta din nou și din nou”, a declarat el. 

„Revărsarea Al-Aqsa (cum este numită ofensiva teroristă din 7 octombrie – n. red.) este doar prima dată și va avea loc o a doua, o a treia, o a patra, pentru că avem determinarea, hotărârea și capacitățile de a lupta. Va trebui să plătim un preț? Sigur ca da, și suntem gata să îl plătim. Suntem numiți o națiune de martiri și suntem mândri să sacrificăm martirii”, a adăugat.

 În același interviu, el a adăugat că „ocupația trebuie să se încheie”, precizând că vorbește despre toate „pământurile palestiniene”, nu numai despre Gaza. „Existența Israelului este ilogică”, a mai spus el, după ce a fost întrebat dacă „Înseamnă asta anihilarea Israelului?”, iar oficialul Hamas a răspuns: „Da, desigur”.

„Existența Israelului este ceea ce provoacă toată această durere, sânge și lacrimi. Este Israelul, nu noi. Suntem victimele ocupației. Punct. Prin urmare, nimeni nu ar trebui să ne învinuiască pentru lucrurile pe care le facem. Pe 7 octombrie, 10 octombrie, 1.000.000 octombrie – tot ceea ce facem este justificat”, a precizat, referindu-se la atacurile teroriste în care au fost uciși 1.400 de israelieni, au fost răniți peste 5.300 și au fost răpiți aproximativ 240 – sursa AICI.

Sursa foto: Mahmud Hams - AFP

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.