Deputat PAS, despre George Simion și AUR: ”Este văzut de basarabeni ca un fel de Ilan Șor. Partidele extremiste nu ar trebui să ajungă la putere”


Deputat PAS, despre George Simion și AUR: ”Este văzut de basarabeni ca un fel de Ilan Șor. Partidele extremiste nu ar trebui să ajungă la putere”

Într-un interviu acordat portalului spotmedia.ro (detalii AICI), deputata PAS Ina Coșeru a comentat situația politică de pe ambele maluri ale Prutului, printre altele, comparând AUR cu fostul partid ȘOR, actualmente scos în afara legii pentru corupție și alte infracțiuni în serie. Amintim că partidul pro-rus ȘOR a acționat pe o partitură FSB-GRU, încercând să destabilizeze Republica Moldova. 

Fiind întrebată despre cum ar putea evolua relația București-Chișinău în cazul în care partidul AUR (al cărui șef – George Simion – are interdicție de intrare pe teritoriul R.Moldova și al Ucrainei) ar ajunge la guvernare în România, deputatul PAS a specificat: “Aș putea să fac o paralelă cu Republica Moldova în care am avut un partid exact ca AUR, e vorba de Gruparea ȘOR”. 

Totodată, Irina Coșeru a explicat: 

”Înțeleg faptul că propaganda și informația falsă stau în capul mesei în secolul XXI, dar e nevoie să combatem falsurile și propaganda din toate țările europene, pentru că vedem ce se întâmplă la scară continentală. Aceste partide extremiste nu trebuie să acceadă la putere, pentru că riscurile și pericolele sunt foarte mari, pentru că Federația Rusă, în continuare, vrea să dețină monopolul asupra surselor energetice, să manipuleze oamenii prin tot felul de falsuri și să facă rost de bani murdari ca să producă bombe, rachete și să omoare oameni în Ucraina și în alte țări. Trebuie să le explicăm cetățenilor că dacă vrem să trăim în pace, să ne dezvoltăm democratic și economic, să putem garanta o viață pașnică și dezvoltarea țărilor noastre, atunci trebuie să luptăm împotriva acestor partide”.

Irina Coșeru a avertizat și cu privire la planurile criminale puse la cale de Kremlin și agenturile rusești de la Chișinău: “Și la alegerile din țara noastră e posibil ca o nouă formațiune creată de ruși să preia o parte din guvernare. Totuși, îmi vine greu să cred acest lucru, pentru că, până la urmă, totul ține de capacitatea de a informa populația” – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.