BBC. Un oficial egiptean aruncă BOMBA: ”Egiptul a avertizat Israelul cu 3 zile înainte cu privire la potențiale atacuri teroriste ale Hamas”. Premierul israelian neagă cu vehemență că ar fi existat astfel de avertismente


  • ACP
  • Oct 12, 2023 13:20
  • 1347
BBC. Un oficial egiptean aruncă BOMBA: ”Egiptul a avertizat Israelul cu 3 zile înainte cu privire la potențiale atacuri teroriste ale Hamas”. Premierul israelian neagă cu vehemență că ar fi existat astfel de avertismente

Președintele unui comitet din Congresul american a declarat pentru presă că Israelul a fost avertizat de Egipt cu privire la potențiale violențe, cu trei zile înainte de atacurile teroriste transfrontaliere ale organizației palestiniene Hamas. 

„Știm că Egiptul i-a avertizat pe israelieni cu trei zile înainte că s-ar putea întâmpla un astfel de eveniment”, a spus Șeful Comisiei pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților, Michael McCaul, după un briefing de informații despre criza din Israel, desfășurat cu ușile închise, miercuri. 

„Nu vreau să intru prea mult în informațiile clasificate, dar a fost dat un avertisment. Întrebarea este la ce nivel a fost transmis avertismentul”, a mai spus republicanul din Texas, citat de BBC. 

Miercuri, premierul israelian Benjamin Netanyahu a descris orice sugestie că Israelul ar fi primit un avertisment specific înainte de incursiunea mortală drept „știri total false”

Așa fiind, serviciile de informații israeliene sunt supuse controlului pentru eșecul lor de a preveni cel mai mortal atac al teroriștilor palestinieni din istoria de 75 de ani a Israelului. 

Deși premierul israelian neagă că ar fi fost informat despre un eventual atac de mare anvergură din Gaza, un oficial egiptean aparținând serviciilor de informații a declarat săptămâna aceasta agenției Associated Press că Israelul a fost avertizat în mod repetat că se plănuiește „ceva mare” în Gaza. 

”Am avertizat că urmează o situație explozivă, și va fi foarte curând, și va fi mare. Dar au subestimat astfel de avertismente”, a relatat oficialul egiptean sub protecția anonimatului. 

Oficialii israelieni ar fi ignorat avertismentele și au minimalizat amenințarea din Gaza, concentrându-se în schimb asupra Cisiordaniei, conform oficialului egiptean – sursa BBC

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.