Protest în premieră pe 14 octombrie la București: "Dronele rusești au ajuns pe teritoriul României. Opriți regimul terorist de la Kremlin!"


Protest în premieră pe 14 octombrie la București: "Dronele rusești au ajuns pe teritoriul României. Opriți regimul terorist de la Kremlin!"

Într-un comunicat de presă remis redacției noastre, comunitatea refugiaților ucraineni din România anunță că va organiza sâmbăta, 14 octombrie, de la ora 15, un protest în fața ambasadei Rusiei la București în contextul atacurilor pe care rușii le desfășoară inclusiv în imediata apropiere a României, asupra porturilor ucrainene, ceea ce pune în pericol viața românilor din județele Galați și Tulcea, respectiv a persoanelor ce tranzitează granița româno-ucraineană. Acțiunea de protest este intitulată "Dronele rusești au ajuns pe teritoriul României. Opriți regimul terorist de la Kremlin!". Pagina de Facebook a evenimentului poate fi accesată AICI. Este primul protest ce se desfășoară în România pe subiectul dronelor rusești care au picat pe teritoriul țării noastre. 

Redăm comunicatul integral: 

"Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 15, se va desfășura un protest anti-Rusia în fața ambasadei terorii la București, eveniment organizat de comunitatea refugiaților ucraineni din România. Acțiunea de protest se va intitula «Dronele rusești au ajuns pe teritoriul României. Opriți regimul terorist de la Kremlin!» și va avea loc într-un context special, cel al Zilei Apărătorilor Ucrainei. Astfel, vom onora memoria militarilor ucraineni care s-au sacrificat în lupta contra hoardelor ruse, apărând nu doar Ucraina, ci întreaga arhitectură a lumii libere.

Prezența Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU și anumite carențe din procesul de înarmare a trupelor ucrainene impulsionează continuarea și escaladarea războiului de către decidenții cu mâinile pătate de sânge de la Kremlin. Vom cere un răspuns mai ferm al lumii libere împotriva terorismului, în acest caz rusesc. Impulsionați de răspunsul deficitar al lumii libere, rușii escaladează războiul în imediata apropiere a României. Atacurile, momentan cu drone, efectuate de ruși asupra porturilor ucrainene din proximitatea României pun în pericol inclusiv viețile românilor care locuiesc în județele Galați și Tulcea, respectiv a persoanelor ce tranzitează granița româno-ucraineană. În ultima perioadă, Rusia a încălcat sistematic suveranitatea României. Fragmente de drone au picat în repetate rânduri pe teritoriul României. La o aruncătură de băț de vama Isaccea, în Orlivka, au loc periodic explozii.

Români, ucraineni, dar nu numai, a venit momentul să arătăm că suntem mai uniți ca niciodată împotriva agresiunii ruse! Vă așteptăm sâmbătă, 14 octombrie, la o acțiune autorizată de protest față de «Holocaustul Roșu» pe care regimul de la Moscova îl pune chiar în aceste clipe în scenă în Ucraina.

Vă încurajăm să veniți cu steaguri, imagini etc. la această acțiune de protest.

Glorie Ucrainei! Слава Україні!

Glorie României! Слава Румунії!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.