Anatol Șalaru cere măsuri după declarațiile anti-NATO făcute de George Simion: "Autoritățile din România să investigheze de urgență legăturile lui cu Rusia!". Ce trebuie să facă autoritățile de la Chișinău


Anatol Șalaru cere măsuri după declarațiile anti-NATO făcute de George Simion: "Autoritățile din România să investigheze de urgență legăturile lui cu Rusia!". Ce trebuie să facă autoritățile de la Chișinău

Fostul ministru al Apărării din R. Moldova, Anatol Șalaru, cere autorităților de la București să investigheze de urgență legăturile președintelui AUR, George Simion, cu Rusia. 

De asemenea, Șalaru solicită autorităților de la Chișinău să-i extindă lui George Simion interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova pentru încă 5 ani. Amintim că pe 1 octombrie 2023 a expirat interdicția ce îi fusese impusă președintelui AUR, George Simion, de a intra pe teritoriul Republicii Moldova. 

MAI MULTE DETALII: Interdicția aplicată lui George Simion de către autoritățile R.Moldova a expirat. Inspectoratul General pentru Migrație va decide, în curând, dacă pretinsului ,,unionist” din fruntea AUR i se va prelungi sau nu interdicția

Anatol Șalaru a exprimat solicitările în cauză în contextul în care George Simion a transmis în urmă cu câteva zile, într-un live pe Tik Tok, că trupele NATO din Republica Moldova au drept obiectiv "extinderea războiului", referindu-se probabil, însă în mod manipulator, la exercițiile pe care militarii americani, dar nu numai, le desfășoară periodic alături de cei moldoveni. 

MAI MULTE DETALII: George Simion s-a descătușat. Liderul AUR face pe față jocurile Rusiei: Trupele NATO din Republica Moldova caută să extindă războiul!

"Iată că inevitabilul s-a produs, Dodon și Șor au un prieten, președinte de partid parlamentar în România. George Simion a declarat că trupele NATO din Republica Moldova au drept scop «extinderea războiului».  Autoritățile RM trebuie să-l declare pe Simion persona non-grata pentru încă 5 ani, iar autoritățile din România, în regim de urgență, să investigheze legăturile lui cu Rusia. George Simion este mult mai periculos pentru România și pentru RM decât cred unii idioți utili aciuați prin partidele politice și prin instituțiile statului", a precizat Anatol Șalaru într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.