Cartierul general al flotei ruse de la Marea Neagră, lovit cu succes de forțele ucrainene. Danilov: "Flota rusă va fi tăiată ca un salam!"


Cartierul general al flotei ruse de la Marea Neagră, lovit cu succes de forțele ucrainene. Danilov: "Flota rusă va fi tăiată ca un salam!"

Cartierul general al flotei ruse de la Marea Neagră a fost lovit vineri după-amiază de o rachetă. Potrivit precizărilor preliminare ale Ministerului rusesc al Apărării, un soldat rus a murit în urma atacului. Ulterior, Ministerul rus al Apărării a revenit asupra comunicatului și a transmis că soldatul ar fi de fapt dat dispărut, conform The Guardian

Prima comunicare a Ministerului rus al Apărării pe subiect: "Pe parcursul respingerii atacului cu rachete, rachetele antiaeriene au doborât cinci rachete. În urma atacului, sediul istoric al Flotei Mării Negre a fost avariat. Potrivit informațiilor disponibile, un soldat a fost ucis".


Potrivit așa-zisului guvernator al Sevastopolului, Mikhail Razvozhayev, niciun civil nu a fost rănit în atac.

"Conform informațiilor preliminare, infrastructura civilă din jurul sediului flotei nu a fost deteriorată. Nici oamenii care se aflau pe stradă în momentul impactului nu au fost răniți", a transmis așa-zisul guvernator al celui mai mare oraș din Crimeea ocupată temporar de forțele ruse. 

Anterior, Forțele Armate ale Ucrainei au confirmat că au atacat cu succes postul de comandă al Flotei Ruse de la Marea Neagră, situat lângă Sevastopol, în cursul dimineții zilei de 20 septembrie.

Totodată, Serviciul de Securitate al Ucrainei și Marina ucraineană au efectuat o operațiune specială în Crimeea ocupată temporar în noaptea de 21 septembrie, provocând o lovitură puternică cu dronă asupra aerodromului Saky.

Și atacul de astăzi a fost confirmat de Forțele Armate ale Ucrainei. 

Pe fondul exploziilor produse în Crimeea ocupată, generalul locotenent Mykola Oleshchuk, care ocupă postul de comandant al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, a mulțumit încă o dată piloților din subordine și a luat în râs propaganda rusă.

"Am promis că «va continua…»

Așadar, în timp ce ocupanții se recuperează în orașul Melitopol și sirenele de raid aerian încă sună în orașul Sevastopol, aș dori să le mulțumesc încă o dată piloților Forțelor Aeriene!

«Toate rachetele au fost doborâte!» (minciuna propagandei ruse - n.red.)

Sper că nici apărarea aeriană rusă nu ne va dezamăgi data viitoare.

Sevastopol este orașul Forțelor Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei!

Împreună, spre victorie!", a scris Mykola Oleshchuk pe Telegram

De asemenea, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a transmis pe X (fosta platformă Twitter) că vede două opțiuni posibile pentru viitorul flotei ruse de la Marea Neagră: autoneutralizarea voluntară (naufragiul voluntar) sau forțată.

"Cea mai bună și mai sigură modalitate de a păstra integritatea complexului patrimonial-economic al orașului Akhtiar (denumirea veche a Sevastopolui) și a zonelor înconjurătoare este naufragiul voluntar.

Celebra reflecție militară rusă – distrugerea propriei flote atunci când se apropie inamicul – ar trebui să aibă continuitate în timp, respectiv tradiția succesiunii. 

În caz contrar, flota rusă de la Marea Neagră va fi tăiată ca un salam: procesul este dureros, dar Forțele Armate ale Ucrainei efectuează lovituri de precizie exclusiv asupra infrastructurii militare", a precizat Danilov. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.