Abject! Cum răspunde deputatul AUR Dan Tanasă acuzațiilor de viol ce planează asupra hoardei auriste: Minora "a consumat mai mult decât este cazul"


Abject! Cum răspunde deputatul AUR Dan Tanasă acuzațiilor de viol ce planează asupra hoardei auriste: Minora "a consumat mai mult decât este cazul"

Confruntat în urmă cu scurt timp de Antena 1 pe tema acuzațiilor de viol ce planează asupra a doi membri din partidul AUR, deputatul aurist Dan Tanasă a avut de menționat doar că presupusa victimă "a consumat mai mult (alcool - n.red.) decât este cazul". 

Agresiunea ar fi avut loc în weekend, într-un hotel din Olimp, unde auriștii s-au adunat pentru desfășurarea așa-zisei școli de vară. Presupusa victimă ar fi o fată de 17 ani. Trezindu-se după o petrecere, tânăra a acuzat dureri în zona inghinală, respectiv că are urme de sânge. Pe fondul cantității de alcool consumate, tânăra susține că nu-și mai aduce aminte concret ceea ce s-a întâmplat pe parcursul nopții în care s-a desfășurat petrecerea. Ajunsă acasă, la Slobozia, părinții au dus-o la spital și la poliție. Aceștia fuseseră, de altfel, îngrijorați de la bun început în legătura cu prezența fiicei lor la așa-zisa școală de vară. La cererea părinților, polițiștii au căutat-o pe fata de 17 ani cu doar câteva ore înainte de petrecerea în cauză, întrucât aceasta nu mai răspundea la telefon. Polițiștii au găsit-o la hotelul respectiv în stare de ebrietate, dar au considerat că nu este în pericol. 

În prezent, autoritățile au demarat o anchetă la fața locului, iar Serviciul de Medicină Legală Ialomița i-a prelevat probe biologice minorei. 

Potrivit Observator, doi membri ai partidului AUR, în vârstă de 40 de ani, la rândul lor din județul Ialomița, ar fi suspecții în cadrul anchetei demarate de poliție. Drept reacție, deputatul Dan Tanasă - în loc să ofere asigurări că vor exista imediat repercusiuni în plan politic pentru cei doi membri ai AUR în cazul în care se dovedesc a fi vinovați - s-a rezumat la a insista că presupusa victimă consumase băuturi alcoolice într-o cantitate mult prea mare. 

"A consumat mai mult decât este cazul, ea a recunoscut că a consumat singură. Poliţia a fost la faţa locului (se referă la venirea polițiștilor anterioară presupusului viol - n.red.), există înregistrări de pe bodycam că ea este în regulă, poliţia a fost acolo, nu a acuzat nimic, nu a semnalat absolut nimic, a fost cooperantă. A doua zi, evident, organizatorii au trimis-o acasă, nu mai era cazul să rămână acolo. Daţi-mi voie să nu comentez mai mult de atât", a declarat deputatul AUR. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.