Un ginecolog francez, linșat de organizații ale homosexualilor, după ce a refuzat să consulte un transexual. Două activiste feministe îi iau apărarea: ”Un bărbat, chiar dacă se declară femeie, nu are de ce să meargă la un ginecolog”


  • ACP
  • Sep 15, 2023 14:01
  • 1782
Un ginecolog francez, linșat de organizații ale homosexualilor, după ce a refuzat să consulte un transexual. Două activiste feministe îi iau apărarea: ”Un bărbat, chiar dacă se declară femeie, nu are de ce să meargă la un ginecolog”

Un ginecolog francez se confruntă din plin, zilele acestea, cu atacurile publice ale unor asociații ale homosexualilor și ale unor comentatori de pe rețelele sociale, fiind acuzat că a refuzat să consulte un transexual la cabinetul său. 

Medicul Victor Acharian a explicat, citat de postul francez Sud Radio, că un cuplu gay a venit să facă o programare pentru un consult, iar secretara lui le-a spus că medicul ginecolog nu este specializat pentru ei și că îi va trimite la un alt medic, ceea ce a provocat revolta cuplului, care a început să o atace verbal pe secretară, emițând acuzații de transfobie.

La rându-i, transexualul Sandrine a declarat, potrivit publicației Valeurs Actuelles, că a fost șocat de respingerea secretarei. „Am fost în stare de șoc; a fost prima dată când am experimentat o astfel de transfobie; a fost hiper-violent”, a insistat el. 

Partenerul său – Antoine – și-a exprimat și el furia, postând un comentariu pe pagina Google a ginecologului: „A fost prima întâlnire a partenerului meu trans, el a refuzat să o vadă, secretara lui ne-a alungat cu răceală. O sfătuiesc – niciodată din nou!”.

Asociația SOS Homophobia a preluat critica cuplului gay, scriind legat de acest caz că „transfobia este o realitate cu consecințe grave, în special în ceea ce privește accesul la sănătate”, potrivit Actu.fr. 

Mai mult, pentru a fi evitate astfel de „incidente” pe viitor, SOS Homophobia propune să înființeze „etichetarea” pentru medicii ginecologi care primesc femeile transgender. 

Medicul Acharian se apară acum, spunând pe rețelele sociale: „Am grijă de femei adevărate și nu am abilități pentru a avea grijă de bărbați care au devenit femei”

„Din punct de vedere științific, un bărbat este un bărbat, o femeie este o femeie. Chiar dacă se consideră femeie, eu zic că este bărbat", a punctat Acharian. 

„Am descoperit că nu am fost judecat după calitatea mea de medic, ci după răceala gândirii secretarei mele”, a adăugat. 

În apărarea medicului Acharian au venit chiar două activiste feministe, Marguerite Stern și Dora Moutot, care au scris într-un articol din Le Figaro, specificând că „un bărbat, chiar dacă se declară femeie, nu are treabă să meargă la un ginecolog”.

Ele au numit "teroare teroristă" reacția asociațiilor gay la ceea ce s-a întâmplat în clinica medicului Acharian, denunțandu-i apoi pe „activiștii transgender care se asigură că toate spațiile rezervate femeilor se adaptează lor chiar și cu forța, daca este necesar”

”Bărbații transfeminini nu vor avea niciodată menstruație, menopauză sau probleme legate de sarcină sau de contracepție... nu trebuie să facă niciodată un avort sau un examen de col uterin; nu se vor confrunta niciodată cu endometrioză”, au explicat cele două activiste feministe – detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.