Adela Mîrza atrage atenția că trebuie desființată reminiscența Gabrielei Firea din Guvernul României: Ministerul Familiei. "Acel minister nu își are rostul!"


Adela Mîrza atrage atenția că trebuie desființată reminiscența Gabrielei Firea din Guvernul României: Ministerul Familiei. "Acel minister nu își are rostul!"

În cadrul emisiunii "România via Cluj" din data de 13 septembrie, președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, lider politic ce militează activ pentru un stat cât mai suplu, respectiv eliminarea excesului de angajați din sistemul bugetar, a oferit un exemplu de măsură ce ar trebui luată de urgență și anume desființarea Ministerului Familiei, instituție ministerială care, în viziunea acesteia, a fost creată cu dedicație pentru pesedista Gabriela Firea, chiar dacă cea ultim menționată nu mai ocupă funcția de ministră în urma unui scandal de notorietate. 

Adela Mîrza a mai subliniat în acest context că nu este necesar ca statul să intervină în orice aspect al vieți, respectiv în chestiunile ce țin de familie. 

"Ministerul Familiei a fost creat special pentru doamna Firea. Nu mai văd rostul Ministerului Familiei. Cred că știm ce avem de făcut când vine vorba despre familie. Noi, conservatorii, suntem foarte sensibili la tema familiei și nu credem că statul are ce să caute în familie. Oamenii știu exact ce au de făcut, cum trebuie să-și crească copiii, cum trebuie să-și întemeieze o familie. Nu este nevoie de o instituție a statului. Numai asta rămăsese nelegiferat, familia. În rest, reglementează domnii din Guvern orice. Acel minister nu își are rostul. Nu trebuia înființat", a declarat Adela Mîrza. 

Vedeți video:


Amintim că Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministră a Familiei pe fondul scandalului "azilelor groazei". Jurnaliștii de investigații au dezvăluit că unul dintre cei arestați în dosarul "azilelor groazei", Ștefan Godei, a lucrat la Primăria Capitalei în vremea în care Gabriela Firea ocupa funcția de primar general al Bucureștiului. De asemenea, Godei a lucrat și la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.