George Simion, pledoarie pentru traseism: "Astea sunt regulile jocului și eu nu vreau să fiu pierzător!"


George Simion, pledoarie pentru traseism: "Astea sunt regulile jocului și eu nu vreau să fiu pierzător!"

Într-un live făcut pe Facebook, președintele AUR George Simion justifică traseismul politic, spunând că "astea sunt regulile jocului" în politica de la București, mențiune făcută în contextul în care senatorul PNL de Hunedoara, Vasilică Potecă, și-a dat demisia din partid, aderând ulterior la grupul parlamentar al formațiunii auriste. George Simion mai consideră că această formă de traseism politic relevă că AUR "este un partid frecventabil". 

Totodată, George Simion își declară dezamăgirea, în respectivul live pe Facebook, cu privire la plecările unor parlamentari AUR la alte partide, adăugând că îi așteaptă înapoi în partidul său.

"Primesc și mesaje de genul ăsta, că «De ce luați parlamentari de la alte formațiuni?». În grupurile AUR pot să vină oricâți parlamentari. Dacă sunt racolați parlamentari și sunt trădători în rândurile AUR și pleacă unul, o să iau doi în schimbul lor, pentru că am intrat cu 40 de parlamentari în Parlament. Vreau să ies tot cu 40 de parlamentari. Astea sunt regulile jocului, în care traseismul este acceptat, în care dacă pleci la alt partid nu te dă afară din Parlament. Așa că dacă astea sunt regulile jocului eu nu vreau să fiu pierzător, nu vreau să fiu pus la colț și să se spună «AUR va pierde pentru că este extremist, e nefrecventabil». Uite că suntem frecventabili, uite că toată lumea vrea să discute cu AUR, uite că toată lumea înțelege că AUR va câștiga următoarele alegeri. (...)

Majoritatea sunt aici pe baricade! Cei care au plecat, inclusiv dintre parlamentari, și-au dat seama că au plecat de aiurea, că s-au supărat de aiurea, sau ce promisiuni li s-au făcut. Au fost promisiuni care nu au fost onorate. S-au dus unii pe la Dragnea, s-au dus unii pe la Ludovic Orban, s-au mai dus la diferite alte mortăciuni și și-au dat seama că s-au dus degeaba și că au fost păcăliți. Unii au revenit dintre ei. O să mai revină și avem porțile deschise și îi așteptăm pe cât mai mulți să vină alături de noi", a declarat George Simion. 

Vedeți video de la 14:40: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.