Senatorul Cristi Berea, în continuare sceptic: "Drona a căzut în România sau a căzut lângă? Solicit MAPN să întărească apărarea antiaeriană la Dunăre!"


Senatorul Cristi Berea, în continuare sceptic: "Drona a căzut în România sau a căzut lângă? Solicit MAPN să întărească apărarea antiaeriană la Dunăre!"

Senatorul USR Cristi Berea privește cu scepticism comunicarea autorităților de la București potrivit căreia, contrar celor susținute de oficialii de la Kyiv, nu a picat nicio dronă în data de 4 septembrie pe teritoriul României. Pe de altă parte, senatorul subliniază că, indiferent de rezultatul acestei controverse, Ministerul Apărării Naționale trebuie să consolideze apărarea antiaeriană în proximitatea porturilor ucrainene dunărene atacate sistematic de hoardele Kremlinului. 

"Drona a căzut în România sau a căzut lângă? A explodat la câțiva metri în interiorul sau în afara României?

Sigur, lucrurile astea contează în analiza situației generale. Dar mai important este faptul că oamenii din zonă sunt speriați și pe bună dreptate. La câțiva metri de ei au loc explozii și se pare că statul român pe toate vocile nu face decât să spună «nu la noi». Când Iohannis spune «nu la noi», poate se refera la el, la Cotroceni. Că în ceea ce îi privește pe oamenii care se află lângă zona de conflict, câteva sute de metri nu fac diferența...și de fapt e "la ei".  

Solicit MAPN să întărească apărarea antiaeriană la Dunăre, în zona de conflict. Este foarte important ca oamenii să se simtă protejați pentru că apelurile la calm ale politicienilor de la București nu funcționează. Și e și normal să nu funcționeze. Când tu ai explozii în curtea din spate, nu știu dacă ai avea încredere în apelul la calm al politicienilor", transmite senatorul USR Cristi Berea, într-o postare pe Facebook publicată miercuri dimineață. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.