"590 de universități de pe moșia lui Xi au rezultate mai bune decât cea mai bună universitate a noastră?". Alexandru Radu contestă veridicitatea clasamentului internațional universitar Shanghai, în care România nu figurează


"590 de universități de pe moșia lui Xi au rezultate mai bune decât cea mai bună universitate a noastră?". Alexandru Radu contestă veridicitatea clasamentului internațional universitar Shanghai, în care România nu figurează

Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Alexandru Radu, contestă veridicitatea clasamentului internațional Shanghai al universităților, în care, de altfel, nicio universitate românească nu figurează în top 1000. Concret, Alexandru Radu subliniază că în clasamentul universitar creionat de comuniștii chinezi, aceștia au listat, atenție, 590 de universități chineze în top 1000. 

"În China s-a mărit calitatea universităților ca producția de orez la hectar.

România, draga mea țară a plagiatorilor și imposturii intelectuale, a intrat din nou în febra clasamentelor academice.

Shanghai Ranking-ul ne-a tras pe dreapta din nou. Oricât am încerca să ne dăm mari și tari cu câteva universități pe ici, pe colo, niciuna nu s-a calificat în topul lor.

Deși avem medaliați pe la toate olimpiadele internaționale nu avem loc de China care are 590 de universități în primele 1000 din propriul clasament. Da, da, China este țara care probabil își dă diploma de «Șef Mondial în Clasamente Fictive»

Hai să fim sinceri, partidul comunist chinez probabil a presărat putină pudră magică de învățământ peste China, iar acum 590 de universități de pe moșia lui Xi au rezultate mai bune decât cea mai bună noastră universitate?

Poate într-o zi, cineva va inventa un clasament care să pună în valoare geniul nostru național: «Topul celor mai bune mâncăruri de la cantina facultății». Până atunci, să nu uităm că educația noastră poate nu ne face să dominăm clasamentele, dar ne face să fim mândri de ceea ce suntem: o națiune de oameni amuzanți și isteți, care poate nu sunt pe primele pagini, dar sunt cu siguranță în sufletele noastre", punctează Alexandru Radu într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.