Rezistența ucraineană raportează vești minunate: Militarii Rusiei se omoară din nou între ei! Mai mulți soldați din Cecenia au avut o confruntare cu cei din Daghestan, ceea ce s-a soldat cu un număr mare de morți și răniți


Rezistența ucraineană raportează vești minunate: Militarii Rusiei se omoară din nou între ei! Mai mulți soldați din Cecenia au avut o confruntare cu cei din Daghestan, ceea ce s-a soldat cu un număr mare de morți și răniți

Site-ul web al Rezistenței ucrainene a raportat că sâmbătă a avut loc un conflict armat între două unități ale armatei ruse în localitatea Mykhailivka, din regiunea ocupată Zaporojie. Potrivit informațiilor obținute de luptătorii ucraineni, mai mulți propagandiști ruși au sosit pe 12 august în satul Mykhailivka, districtul Vasylivskyi din Zaporojie, pentru a filma un reportaj despre "măreața contribuție" a unui oficial de rang înalt al administrației Kadîrov la dezvoltarea teritoriilor ocupate.  

Însă, seara, în jurul orei 20:00, în zona Parcului Central al localității a avut loc o altercație verbală între câțiva militari din Cecenia și unii din Daghestan care erau de față și care fac parte dintr-o altă divizie a Forțelor Armate Ruse.  

După ce discuția a devenit mai aprinsă, unul dintre ceceni a deschis focul în aer dintr-o armă automată de calibru mic, ceea ce a dus la începerea unei lupte în cursul căreia unul dintre cei de față a fost înjunghiat de mai multe ori, ceea ce i-a produs răni incompatibile cu viața. Atacul cu cuțitul a dus la o confruntare deschisă între cecenii și daghestanezii prezenți, pe parcursul căreia s-au folosit pistoale mitralieră, grenade de mână și lansatoare de grenade GP-25 "Koster". Militarii din Daghestan ar fi cei care au avut câștig de cauză în bătălie, dar totalul celor uciși, de ambele părți, a ajuns la 20 de militari, iar peste 40 au fost răniți. Ca urmare a acestui conflict, mai spun ucrainenii din Rezistență, comandantul unității cecene (probabil cu gradul de colonel) a fost trimis imediat în prima linie ca pedeapsă. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.