Chinezii înstăriți cumpără în număr din ce în ce mai mare case în Statele Unite, în timp ce achizițiile imobiliare din China sunt în cădere liberă


  • ACP
  • Aug 4, 2023 19:42
  • 1250
Chinezii înstăriți cumpără în număr din ce în ce mai mare case în Statele Unite, în timp ce achizițiile imobiliare din China sunt în cădere liberă

În ultimul an chinezii au ajuns să fie cei mai numeroși cumpărători străini de locuințe din Statele Unite, potrivit datelor de la Asociația Națională a Agenților Imobiliari (National Association of Realtors- NAR).  

Aproximativ 13% din totalul achizițiilor de locuințe ale cumpărătorilor străini din SUA au fost făcute de chinezi, comparativ cu 6% din achizițiile de anul trecut ale cumpărătorilor străini.

De asemenea, cea mai mare sursă de capital străin pe piața imobiliară rezidențială americană în anul care s-a încheiat în martie 2023 au fost cumpărătorii chinezi, care au cheltuit 13,6 miliarde de dolari pe proprietăți rezidențiale din SUA în perioada respectivă, sumă mai mult decât dubla față de cea cheltuită de ei în anul precedent, conform unui raport recent al NAR.

Prețul lor mediu pentru casele cumpărate de chinezi a fost de 723.200 dolari, ceea ce e aproape dublu față de prețul mediu al locuințelor americane, care e de aproximativ 420.000 de dolari. Cele mai multe case cumpărate de chinezi se află în California (33%) și Florida (16%).

În același timp vânzările de case noi din China au scăzut accelerat, fiind cu 33% mai mici față de anul trecut în iulie, comparativ cu scăderea anuală de 28% raportată în iunie.  

Acest fapt ar putea fi un indicator al tulburărilor care afectează economia chineză și al scăderii încrederii în sectorul imobiliar chinez, după răsunătoarele falimente din 2021 suferite de marile companii imobiliare, conform publicației Bussiness Insider. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.