Adela Mîrza oferă detalii despre întâlnirile pe care le-a avut în cadrul ECR: "Polonezii din «frați» nu ne scot! Polonia, între Ungaria și România, alege România ca partener de cursă lungă!"


Adela Mîrza oferă detalii despre întâlnirile pe care le-a avut în cadrul ECR: "Polonezii din «frați» nu ne scot! Polonia, între Ungaria și România, alege România ca partener de cursă lungă!"

Președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, a avut o serie de întâlniri internaționale cu lideri de marcă ai partidului european ECR, iar ceea ce a surprins-o plăcut a fost faptul că polonezii ne văd pe noi, românii, ca pe niște frați. 

Adela Mîrza, pe Facebook: Unul din cele mai frumoase lucruri pe care le-am descoperit în activitatea mea internaţională, ca membră în board-ul European Conservatives and Reformists Party, a fost să văd cât de mult respect şi apreciere poartă Polonia românilor. Am explicat pe scurt în ultimul meu interviu de ce din "fraţi" nu ne scot. O relaţie care merită păstrată!

În cadrul unei emisiuni difuzate de televiziunea online Media Prezent, Adela Mîrza a trecut în revistă câteva elemente istorice care i-au determinat pe polonezi să ne vadă drept frați, o astfel de abordare venind chiar de la vârful principalului partid de guvernământ de la Varșovia, ne referim la PiS. 

Adela Mîrza: Polonezii din "frați" nu ne scot. Întrebându-l la un moment dat pe un coleg din ECR de unde această afinitate legată de noi, românii, mi-a răspuns: "Voi, românii, ne-ați ajutat când ne-a fost cel mai greu. Avem o istorie, respectiv un destin similar. Amândoi am fost călcați de ruși, de nemți. Nu am uitat niciodată ce ați făcut pentru Polonia. Guvernul Poloniei a stat în exil la Craiova, iar un întreg cartier din Craiova poartă nume de străzi poloneze. Voi ne-ați dat înapoi tezaurul". Ei nu au uitat ce am făcut, iar pentru asta ne numesc "frați". "Frații noștri mai mici sunt românii". A fost măgulitor să aud asta din partea unui lider de vârf al partidului PiS. Uitați-vă că Polonia între marea Ungarie și România, alege România ca partener de cursă lungă. În cazul Ungariei este sceptică, nu e încă sigură pe ce opțiuni are domnul Orban. Polonia a zis că România este partenerul cu care vrea să meargă la drum pe termen lung, pentru că România are decis parcursul foarte clar. 


Sursa foto: Liskonogaleksey | Dreamstime.com

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.