Pentru prima oară în istorie, românii stabiliți în UK au șansa să aibă un viceprimar ROMÂN al Londrei! Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan, cel mai popular român din Marea Britanie


Pentru prima oară în istorie, românii stabiliți în UK au șansa să aibă un viceprimar ROMÂN al Londrei! Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan, cel mai popular român din Marea Britanie

Antreprenor de succes stabilit de mulți ani în Marea Britanie, Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan (foto stânga sus) este, oficial, candidatul Partidului Conservator pentru Great London Assembly la alegerile din mai 2024. În lupta pentru Primăria Londrei (actualmente condusă de laburiști), candidata conservatorilor va fi Cllr Susan Hall (foto dreapta sus).

E bine de știu că, pentru prima oară în istorie, românii din Marea Britanie au marea șansă de a avea un viceprimar român al Londrei. Aceasta în condițiile în care, dacă Partidul Conservator va câștiga Primăria Londrei (și are șanse mari să o facă), Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan deține susținerea întregului partid pentru a ocupa funcția de viceprimar al metropolei.  

Amintim că Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan a inițiat recent o petiție (detalii AICI) prin care solicită Guvernului Marii Britanii să ofere elevilor români din sistemul de învățământ englez posibilitatea obținerii Certificatului general de învățământ secundar (GCSE) în limba română. Astfel, copiii românilor stabiliți în UK vor avea oportunitatea de a vorbi și scrie în limba maternă, de a-și cunoaște mai bine rădăcinile culturale și de a-și valorifica educația și perspectivele de viitor. Posibilitatea unui GCSE în limba română ar reprezenta o realizare uriașă pentru Diaspora din Marea Britanie.  

Într-un sondaj realizat de Podul.ro (vă invităm să votați AICI / sondajul se va încheia la finalul lunii iulie), Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan conduce detașat topul celor mai populari români stabiliți în UK. 

Peste 1 milion de români sunt stabiliți în Marea Britanie, iar mai bine de 500.000 dintre ei se află în zona metropolitană a Londrei. Mulți români trăiesc și în Birmingham, Coventry Manchester, Southampton sau Bristol. Potrivit europarlamentarului Rareș Bogdan (PNL), care a precizat că a obținut cifra de la oficialitățile de la Londra, în UK sunt peste 1,4 milioane de români.

Comunitatea românească e a doua ca mărime din Regatul Unit, după cea poloneză, și a devenit cea mai numeroasă comunitate din Londra, ceea ce spune foarte multe. Poate că o să vi se pară ciudat să auziți asta, dar, după București și Chișinău, Londra este orașul locuit de cei mai mulți români, fiind urmat de Iași. În aceste condiții, voturile comunității românești au devenit esențiale în politica londoneză. 

Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan a anunțat miercuri, pe Facebook, că românii din Marea Britanie au șansa ca peste numai câteva luni să aibă un viceprimar român al Londrei: 

”Astăzi este o zi de mare bucurie pentru Londra, deoarece speranța pentru un viitor mai bun este tot mai aproape. Sunt extrem de încântat să anunț că draga mea colegă și prietenă, Cllr Susan Hall, a fost selectată ca și candidat al Partidului Conservator pentru funcția de primar al Londrei în alegerile care vor avea loc anul viitor în luna mai. Susan este o persoană de încredere și dedicată, iar cu ea la conducere, suntem hotărâți să transformăm Londra într-un oraș mai sigur, mai bun și mai curat.

Această alegere este remarcabilă și deosebită pentru românii din Londra. Pentru prima dată în istoria metropolei londoneze, românii au ocazia să aibă propriul viceprimar. Acesta este un pas important în reprezentarea comunității noastre și în asigurarea că nevoile și aspirațiile noastre vor fi luate în considerare în luarea deciziilor care afectează orașul în care trăim.

Cu Susan la cârma orașului și cu sprijinul tuturor, vom putea face progrese semnificative în abordarea provocărilor pe care le întâmpinăm în Londra. Vom lucra împreună pentru a asigura o infrastructură mai bună, pentru a promova siguranța comunității și pentru a investi în proiecte care să îmbunătățească calitatea vieții tuturor locuitorilor. Împreună, putem construi o Londra mai puternică și mai prosperă pentru toți.

Să fim mândri de această realizare și să privim cu optimism către viitorul nostru comun în frumoasa noastră capitală, Londra”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.