FOTO. The New York Post: mai mulți români îmbrăcați în costume populare au fost amenințați de un cuțitar chiar în Times Square


  • ACP
  • Jul 13, 2023 10:18
  • 1596
FOTO. The New York Post: mai mulți români îmbrăcați în costume populare au fost amenințați de un cuțitar chiar în Times Square

Un grup de români îmbracați în costume populare a avut miercuri surpriza neplăcută să fie ținta unui ins care agita un cuțit mare chiar în Times Square din New York, conform publicației The New York Post. 

Într-una din imaginile publicate de jurnaliștii americani apare momenul înfiorător când bărbatul afro-american l-a prins din spate pe unul din grupul de muzicieni români, după ce i-a urmărit o vreme. Bărbatul care mânuia cuțitul stătuse pâna atunci pe o bancă de granit, pe Broadway, între străzile West 43rd și 44th, în jurul orei 10 a.m. amenintandu-i pe trecători și țipând la ei, a relatat fotograful Richard Moore, care a surprins momentul când au fost amenințați românii. 

„M-am gândit: Oh, asta nu este foarte bine”, a declarat Moore, pentru The Post. Pe măsură ce Moore s-a apropiat, l-a văzut pe bărbatul agitat sărind de pe bancă și începand să se țină după artiștii care păreau a fi români. 

„Am observat că avea acest cuțit într-o mână și s-a apropiat destul de mult de unul dintre muzicieni pentru a-și pune cealaltă mână pe umărul muzicianului”, a mai povestit Moore, care a și făcut o fotografie în cursul incidentului. 

Polițiștii au apărut la 12 minute după ce au fost anunțați, când cuțitarul renunțase să mai urmărească grupul de români, iar Moore a relatat că „polițistii l-au luat din spate... l-au doborât în siguranță pentru el și pentru alții”. 

Poliția din New York a declarat că bărbatul care mânuia cuțitul, identificat drept Dequon Messiah, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat și acuzat de „amenințare, hărțuire și deținere criminală a unei arme”. 

Cei de la The New York Post spun că momentul acesta vine să confirme ce gândesc 41% dintre new-yorkezi, care spun că nu s-au temut niciodată atât de mult pentru propria lor siguranță, conform unui sondaj recent făcut de Colegiul Siena. 

Primarul New York-ului, Eric Adams, a dat însă vina pe mass media – care s-ar juca cu psihicul celor din New York – pentru rezultatele îngrijorătoare ale sondajului, întrucât ar exagera în relatarea infracțiunilor – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.