EXCLUSIV Galerie FOTO: Podul.ro dezvăluie identitățile unor criminali de război ruși care ocupă temporar orașul ucrainean Berdeansk. Mărturia unei tinere mame despre TEROAREA RUSEASCĂ la care sunt supuși civilii


EXCLUSIV Galerie FOTO: Podul.ro dezvăluie identitățile unor criminali de război ruși care ocupă temporar orașul ucrainean Berdeansk. Mărturia unei tinere mame despre TEROAREA RUSEASCĂ la care sunt supuși civilii

Cu ajutorul rețelei de socializare Instagram, Podul.ro a reușit să identifice noi criminali de război ruși care, chiar în aceste momente, se află în orașul-port ucrainean Berdeansk din regiunea Zaporijjea, ca parte a trupelor rusești de ocupație. 

Anterior, Podul.ro a publicat identitățile unor criminali de război ruși care ocupă temporar localitatea Volnovaha din regiunea Donețsk – detalii AICI.  

Timur, originar din orașul Mahacikala, capitala republicii autonome Daghestan, este ocupantul care se laudă pe Instagram conducând mașini luxoase prin Rusia, dar și prin orașul ucrainean ocupat Berdeansk. În Berdeansk, acesta conduce fără plăcuța de înmatriculare, după cum reiese din imaginile și videourile de pe pagina sa personală. Unele dintre mașinile lui Timur au girofare cu sirenă de poliție. De asemenea, acesta se laudă cu mai multe arme scumpe pe care le are în dotare. 

Un alt ocupant rus este originar din orașul Donețsk. Acesta nu și-a dezvăluit identitatea, iar deocamdată, contul său de Instagram are acces deschis, astfel că oricine poate intra la el pe pagină. Din reperele foto/video postate, acesta s-ar fi aflat anterior și în orașul Mariupol, devastat în întregime de ruși. Ca și Timur, ocupantul din Donețsk se lăuda cu o mare parcare de mașini de lux fără numere de înmatriculare, și care, evident, au fost furate de la localnici.

Un alt ocupant care se ascunde sub pseudonimul contului său este @slava_russia_09. Pe lângă tot felul de acțiuni criminale, acest ocupant originar din orașul rus Cerkessk furnizează ajutor constând în donații precum arme, mașini și produse alimentare destinate trupelor putiniste din prima linie. 

 

Podul.ro a reușit să discute cu Katerina, o tânără mamă din orașul ocupat Berdeansk, căreia, din motive de securitate, îi vom păstra parțial anonimatul. Am întrebat-o despre administrația rusă de ocupație. Aceasta ne-a comunicat: 

,,Sper că înțelegeți că nu pot să vă spun tot ce se întâmplă aici în Berdeansk. Administrația rusă de ocupație ține evidența persoanelor de aici. Ei verifică selectiv și când doresc telefoanele cetățenilor. Ei au acces la telefonul meu. Sunt conștientă de toate consecințele acestor fapte. Fostul meu șoț lucrează în așa-zisa poliție rusă din Berdeansk. Nu suntem în relații prea bune, de aceea îmi fac griji”, ne-a comunicat ea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.