Stelian Tănase cere pedepsirea parlamentarilor care au fost în vizită la ambasada Rusiei: "Există interese naționale care trebuie apărate!"


Stelian Tănase cere pedepsirea parlamentarilor care au fost în vizită la ambasada Rusiei: "Există interese naționale care trebuie apărate!"

Politologul Stelian Tănase a precizat sâmbătă, în emisiunea Insider Politic de la Prima News, că politicienii români care au efectuat vizite la ambasada Rusiei trebuie pedepsiți, analistul politic subliniind în acest context că interesele naționale trebuie apărate. 

Politologul Stelian Tănase a fost întrebat de jurnalistul Sebastian Zachmann cum vede, ca cercetător al regimurilor totalitare, vizita unor politiceni români, în frunte cu senatoarea Diana Şoşoacă, la recepţiile organizate de Ambasada Rusiei la Bucureşti. De asemenea, amintim că, din momentul în care a început invazia rusească la scară largă asupra Ucrainei, au mai fost în vizită la ambasada terorii următorii parlamentari: deputații ex-AUR Francisc Tobă și Mihai Lasca, respectiv deputatul AUR (ex-PSD) Dumitru Coarnă

"Aceste persoane trebuiau pedepsite. Eu sunt liberal, nu susţin pedeapsa, admonestarea, dar sunt situaţii de o gravitate atât de mare încât nu poţi să te joci cu ambiguităţi. Cine face asemenea lucruri trebuie pedepsit imediat. Există un regulament al Parlamentului, există o morală publică, există interese naţionale care trebuie apărate", a spus Stelian Tănase, conform news.ro

În sensul celor de mai sus, scriitorul Stelian Tănase a ținut să reamintească în ce a constat de-a lungul istoriei așa-zisa prietenie cu Moscova. 

"Am adunat date despre ce a însemnat ocupaţia sovietică în România: jaf, crime, nenorociri. Cum au cărat toată industria şi au dus-o în Rusia. Toate familiile din România au istorii cu soldaţii sovietici: cu jafuri, cu violuri, cu crime. Toate sunt în cartea «Zvonuri despre sfârşitul lumii», pe care am scris-o dintr-o furie faţă de cei care au uitat ce înseamnă ocupaţia sovietică. Văd că ies unii la televizor şi spun despre prietenia cu Putin şi cu Rusia. Nu! Prietenia cu Moscova înseamnă ocupaţia sovietică. Din 1769, la o generaţie, ruşii tot vin în România. Se pare că le-a venit sorocul. Am avut ocupaţia din 1944 şi acum, în 2023, ar cam fi timpul să ne ocupe din nou. Cine cochetează cu această idee în spaţiul public trebuie pedepsit. Sunt declaraţii împotriva statului român. Acest mesaj trebuie să înceteze", a conchis Stelian Tănase.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.