Cătălin Drulă: PSD și AUR au o componentă pro-rusă! Ciolacu are o legătură destul de strânsă cu Ceban!


Cătălin Drulă: PSD și AUR au o componentă pro-rusă! Ciolacu are o legătură destul de strânsă cu Ceban!

Prezent luni seară în emisiunea "Actualitatea" de la B1TV, președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că atât PSD, cât și AUR, au o componentă pro-rusă. Drulă s-a referit în cazul AUR la întâlnirile pe care liderul hoardei auriste, George Simion, le-ar fi avut cu agenți ai Kremlinului din cadrul FSB. Despre aceste întâlniri au vorbit diverși exponenți cu funcții înalte atât din Ucraina, cât și din Republica Moldova (AICI, AICI și AICI puteți citi mai multe detalii). În ceea ce privește PSD, Drulă a amintit despre conexiunile pe care noul premier al României, Marcel Ciolacu, le are cu Ivan Ceban, primarul pro-rus de la Chișinău (citiți AICI și AICI mai multe detalii). 

Drulă: Partea de extremism, aceasta e doar o excrescență pe PSD-ism.

Moderator: Mai este AUR doar un experiment făcut să-l potențeze pe Ciolacu la alegerile de anul viitor? 

Drulă: Este. Asta pentru că (AUR - n.red.) n-are de fapt substanță, n-are decât slogan, n-are niciun motiv de a exista. 

Moderator: Atunci putem să spunem că este un experiment scăpat de sub control care s-ar putea întoarce împotriva celor care l-au făcut, pentru că scorul lor se apropie în curând de cel al PSD, despre care ziceți că ar fi creatorul sau instigatorul. Păi în momentul în care ajunge la nivelul tău, atunci de ce ai mai făcut experimentul? Îți va exploda în față. 

Drulă: Există experimente, știți Frankenstein, care scapă de sub control, dar acum gândiți-vă cine e mai credibil: domnul Ciolacu, aruncând o temă falsă cu făina de greieri, (…) sau domnul Simion care vorbește de dârele de la avioane de pe cer care ne otrăvesc și alte bazaconii? E mai credibil domnul Simion, că e mai natural în rol și domnul Ciolacu pare că doar i-au pus consultanții pe masă o temă și i-au zis: "Ia-o pe asta, să luăm un pic din bazinul ăsta". La fel când s-a răstit cu canalul Bâstroe domnul Grindeanu. A zis că este o problemă, apoi s-a băgat sub masă, nu a explicat nimic.

Moderator: Deci dacă vrei să iei procente de la AUR, înseamnă că experimentul ți-a scăpat de sub control. 

Drulă: E un experiment scăpat de sub control. De altfel, este de notorietate că e controlat din mai multe locuri, că există și această componentă pro-rusă. Avem și niște mărturii ale unor foști șefi de servicii secrete din țările vecine, din Ucraina, din Moldova, despre întâlnirile domnului Simion cu FSB-ul, urmașul KGB-ului din Rusia. De altfel sunt și legăturile PSD-ului în zona asta. Domnul Ciolacu are o legătură destul de strânsă cu domnul Ceban, primarul Chișinăului, un tip legat de Rusia, legat de zona Putin, legat de FSB, pe care (PSD - n.red.) l-a potențat foarte mult. PSD, de altfel, știți că a avut permanent această componentă. Dacă vă aduceți aminte, Victor Ponta, în 2014, în campania electorală, s-a dus la Moscova. Toate lucrurile astea se leagă într-un fel, dar într-un fel prost, care nu este în direcția pro-europeană, în direcția unei dezvoltări liberale a României. PSD mimează această direcție pro-europeană. Reflexul, de fapt, e în aceste rețele de tip feudal, baron de județ care-și trimite oamenii peste tot. Atât a putut livra în toți anii ăștia și de aia nu avem un spital nou ca lumea după Revoluție, de aia am pierdut toți banii din ciclurile anterioare, de aia nu sunt în stare să facă proiectele din PNRR. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.