China comunistă are acum universitate în Ungaria. Trista premieră din țara vecină


  • ACP
  • Jun 19, 2023 11:15
  • 1767
China comunistă are acum universitate în Ungaria. Trista premieră din țara vecină

Unul din cele mai mari holdinguri chineze de învățământ superior privat – Hope Education Group – a preluat Colegiul de Afaceri Sándor Wekerle din Budapesta, care devine astfel prima instituție de învățământ superior deținută de chinezi în Ungaria și în întrega Europă. 

Colegiul oferă acum cursuri de limba chineză și oportunități de carieră în China, iar holdingul are și propriul comitet al Partidului Comunist. 

De asemenea, are programe de master în Malaezia și oferă studenților chinezi care vin în Ungaria burse de 4000 euro. 

Grupul de companii chinezești care a preluat colegiul din Budapesta cu ajutorul statului chinez are propriul său comitet de partid comunist și a urmat întotdeauna politica de educație a Partidului Comunist Chinez, una dintre cele mai criminale organizații internaționale. 

Mai mult decât atât, Hope Education Group organizează în China sesiuni de formare pentru tinerii marxiști și chiar pregătește activiști comuniști cu rang mare, precum secretarii de partid, potrivit site-ului web propriu. 

Aceasta este prima instituție de învățământ superior complet deținută de chinezi care funcționează în Ungaria, dar e de menționat că una din cele mai importante universități din China, Universitatea Fudan, face de mai multă vreme demersuri pentru a-și putea începe activitatea, dar are momentan probleme cu investițiile de la Beijing. 

Faptul că instituțiile chineze de promovare a limbii, culturii și afacerilor chineze reprezintă cele mai cunoscute coloane de propagandă, influență și spionaj ale Beijingului este bine cunoscut și la Budapesta, mai ales după seria de scandaluri de anii trecuți care au privit Institutele Confucius din Occident și grupele de studenți chinezi din universitățile americane. 

Se pare, însă, că actuala conducere politica a Ungariei (ce se rezumă, în principal, la pro-rusul românofob Viktor Orban) a decis, în deplină cunoștință de cauză, să se apropie marile imperii ale răului, Rusia și China – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.