De-ale comunismului. Dictatorul Kim Jong-un a decretat: Interzicerea sinuciderii în Coreea de Nord


De-ale comunismului. Dictatorul Kim Jong-un a decretat: Interzicerea sinuciderii în Coreea de Nord

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a emis un ordin secret de interzicere a sinuciderii. Dictatorul a descris actul sinuciderii drept o "trădare împotriva socialismului" și a ordonat guvernelor locale să ia măsuri preventive.

S-a înregistrat o creștere a numărului de cetățeni din Coreea de Nord care se sinucid. O agenție de spionaj a constatat că numărul sinuciderilor a crescut cu 40% în acest an față de anul trecut. 

"Există o mulțime de factori interni de tulburare în Coreea de Nord din pricina dificultăților prin care trec oamenii", a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului Național de Informații al Coreei de Sud. 

Ordinul confidențial de sinucidere a fost emis într-o serie de întâlniri de urgență desfășurate în toată țara, a informat Radio Free Asia.

Pe parcursul unei astfel de întruniri au fost cuantificate 35 de cazuri de sinucidere în anul 2023 numai în orașul Chongjin și în județul Kyongsong - majoritatea cazurilor implicând familii întregi care și-au luat viața împreună.

De asemenea, decesele cauzate de foamete în Coreea de Nord s-au triplat anul trecut.

Dar, la întâlnirea din provincia Ryanggang, participanților li s-a transmis că sinuciderea a avut un impact social mai mare decât foametea, potrivit The Sun.

Vorbind la această întâlnire, un oficial a precizat: "În ciuda politicii de prevenire a sinuciderii, ratificată de secretarul general, oficialii nu au reușit să vină cu o soluție adecvată".

"Majoritatea sinuciderilor au fost cauzate de sărăcia severă și de foamete, așa că nimeni nu poate veni cu o contramăsură imediat", a continuat acesta. 

La întrunire au fost descrise detaliat mai multe cazuri șocante, potrivit oficialului.

El a mai menționat: "În orașul Hyesan, un băiat de 10 ani locuia cu bunica lui după ce părinții lui au murit de foame, dar și-au luat viața mâncând otravă de șobolani. Asta a adus o mare tristețe tuturor celor care l-au văzut". (sursa: The Mirror

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.