De ce cochetează R.Moldova cu Ungaria lui Viktor Orban, calul rusesc al lui Troian în UE?


De ce cochetează R.Moldova cu Ungaria lui Viktor Orban, calul rusesc al lui Troian în UE?

Ce este mai important actualmente pentru Republica Moldova - susținerea necondiționată a Ucrainei, care ne asigură pacea și securitatea noastră, sau cochetarea inexplicabilă și periculoasă cu conducerea Ungariei, prezentă atât de des la Chișinău? 

Poate nu premierul de la Budapesta, Viktor Orbán, și ministrul său de Externe, Péter Szijjàrtó, permanent au atacat cu virulență Ucraina (spre bucuria nedisimulată a Moscovei!) și au blocat de atâtea ori asistența militară și financiară a Uniunii Europene, destinată Kievului împotriva agresiunii militare rusești?

Oare nu Ungaria a devenit aliatul principal al Kremlinului și calul rusesc al lui Troian în UE? Chiar să nu se cunoască aceste lucruri reprobabile la Externe sau aceasta este "contribuția" noastră efectivă la sancțiunile UE împotriva invaziei ruse în Ucraina? Mai degrabă aceste acțiuni ale ministrului de Externe de la Chișinău fac parte din faimoasa "politica externă echilibrată" a lui Lavrov și Dodon.

P.S. Aflu din presă că astăzi ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjàrtó, se întâlnește (din nou) cu omologul său de la Chișinău, spre bucuria Moscovei și fireasca nedumerire a Kievului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.