Afaceri ilegale. O instanță din Ucraina a pus sechestru pe câteva loturi de teren ale soției oligarhului pro-rus Viktor Medvedciuk


Afaceri ilegale. O instanță din Ucraina a pus sechestru pe câteva loturi de teren ale soției oligarhului pro-rus Viktor Medvedciuk

Soția oligarhului pro-rus (trădător de patrie ucrainean) Viktor Medvedciuk a obținut ilegal loturi de teren în zona turistică a regiunii Lviv. Un tribunal a pus sechestru pe terenurile Oksanei Marchenko.

Acest lucru a fost raportat de RBK-Ucraina cu referire la centrul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), care notează că cele două terenuri ale lui Marchenko sunt situate într-una dintre zonele turistice de prestigiu din regiunea Lviv. Acolo, soția lui Medvedchuk a organizat construcția ilegală a unui complex hotelier.

Ea a obținut aceste parcele prin tranzacții ilegale în care a fost implicat fostul șef al departamentului districtual de resurse funciare. În perioada 2004-2010, acesta a furnizat informații false în registrele contabile în favoarea lui Marchenko. Ex-funcționarul a fost pus sub urmărire penală în baza a două articole din Codul Penal.

Valoarea totală a proprietății confiscate este de aproximativ 17,5 milioane de grivne (aproximativ 440.000 euro). Trebuie remarcat faptul că, în august anul trecut, SBU a inițiat punerea de sechestru pe trei loturi de teren din regiunea Lviv obținute ilegal de Oksana Marchenko.

În urmă cu ceva timp, SBU a demascat schemele Oksanei Marchenko, cu ajutorul cărora finanța trupele de ocupație rusești din Ucraina. Atunci soția oligarhului a fost declarată suspectă. De asemenea, un tribunal a pus sechestru pe bunurile soției lui Viktor Medvedciuk în valoare de 5,6 miliarde de grivne – mai multe detalii AICI. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.