Eforturile considerabile pe care le depun rușii în Bakhmut, ca urmare a succeselor armatei ucrainene în proximitatea orașului


  • ACP
  • May 17, 2023 12:36
  • 921
Eforturile considerabile pe care le depun rușii în Bakhmut, ca urmare a succeselor armatei ucrainene în proximitatea orașului

Institutul pentru Studiul Războiului din Statele Unite a raportat că Denis Pushilin, numit de Moscova șef al Republicii Populare Donețk (DNR), a declarat pe 16 mai că trupele ruse "și-au întărit forțele în zona Bakhmut pentru a stabiliza situația", după succesele armatei ucrainene în zonă. Sunt de asemenea informații că patru batalioane ruse neidentificate au fost desfășurate pe flancurile din jurul Bakhmutului pentru a opri avansul în curs al armatei ucrainene.          

Mișcările de trupe ale rușilor fuseseră anunțate de pe 15 mai de către Hanna Maliar, ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, care a spus că "întăririle cu trupe rusești raportate în zona Bakhmut sugerează că forțele ruse continuă să-și concentreze capacitățile ofensive acolo, în ciuda unui efort mai amplu de a reorganiza operațiunile, pentru a se pregăti pentru potențialele contraofensive ucrainene".

"Forțele ruse au transferat recent și elemente ale Diviziei a 6-a de pușcași motorizate de gardă (Armata 20 de armă combinată de gardă din Districtul militar de vest) într-o zonă nespecificată la nord de Bakhmut. Mișcarea forțelor ruse din alte sectoare ale frontului către zona Bakhmut este probabil un răspuns la preocupările persistente ale Rusiei cu privire la stabilizarea liniilor de front din zonă, pe fondul degradării continue a Grupului Wagner în ofensiva de capturare a orașului Bakhmut. Aceste îngrijorări au fost probabil mai pronunțate în ultimele zile, când s-au înregistrat câștiguri limitate ucrainene în jurul Bakhmutului ce ar fi putut determina o concentrare suplimentară a Rusiei asupra efortului ofensiv tactic din zonă. Întăririle sunt, de asemenea, menite să îmbunătățească capacitatea PMC Wagner de a captura rapid restul Bakhmutului și de a prezenta o victorie tactică rusă înainte de posibilele eșecuri în timpul unei operațiuni de contraofensivă ucraineană", a mai spus doamna Maliar.  

Oleksandr Syrskyi, Comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate Ucrainene, aflat ieri la trupele de lângă Bakhmut le-a mulțumit pentru acțiunile de contraofensivă din ultimele zile, care i-au dezorientat complet pe rușii, care dispun, potrivit lui Syrskyi, de"mai multe resurse". (sursa: Ukrainska Pravda)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.