(2) Rețeaua "pacifiștilor" kremliniști din Europa, mobilizare fără precedent: Organizațiile ce au fost aservite URSS, respectiv activiștii finanțați de comuniștii din Austria pregătesc un eveniment major


(2) Rețeaua "pacifiștilor" kremliniști din Europa, mobilizare fără precedent: Organizațiile ce au fost aservite URSS, respectiv activiștii finanțați de comuniștii din Austria pregătesc un eveniment major

În cele ce urmează redăm al doilea material al publicației sprotyv.info despre modul în care Kremlinul mobilizează în aceste zile varii organizații internaționale "pacifiste" cu scopul de a convinge opinia publică cu privire la necesitatea negocierilor de pace între Ucraina și Rusia. De fapt, obiectivul Kremlinului constă în înghețarea războiului, cu scopul de a păstra acele teritorii ucrainene pe care le-a ocupat, respectiv pentru a pregăti o nouă ofensivă. 

PARTEA 1: Putin mobilizează armata de "pacifiști" din Occident cu scopul de a îngheța războiul din Ucraina. Evenimentul pe care-l va organiza la Viena controversata organizație "International Peace Bureau"

Activitățile acestor organizații "pacifiste" de buzunar s-au intensificat în mod deosebit în ajunul contraofensivei ucrainene. Principalul eveniment "pacifist" ar urma să fie "Summitul Internațional pentru Pace în Ucraina", care va avea loc la Viena în perioada 10-11 iunie.

Sprotyv.info a scris în primul articol despre organizatorul evenimentului din iunie, "International Peace Bureau", care timp de decenii a cooperat cu URSS și a continuat această activitate în beneficiul serviciilor ruse.

Dar nu este singura organizație pro-rusă care va participa la această întâlnire. Astăzi vom oferi detalii despre alte organizații ce ajută Rusia în răspândirea narațiunilor "pacifiste" în Europa, dar nu numai.

De pildă, să vorbim despre "International Fellowship of Reconciliation Austria".

Această organizație a fost fondată în 1914, iar obiectivul de activitate pretins este de a milita pentru respingerea completă a folosirii violenței de către umanitate. Această organizație are statutul de observator și de consultant în Consiliului Economic și Social al ONU, respectiv în cadrul UNESCO. În cazul Ucrainei, organizația cu pricina s-a făcut remarcată prin faptul că din 2022 până în 2023 a susținut activ demersurile unor ucraineni de a se sustrage mobilizării Kyivului împotriva invadatorilor ruși. 

La organizarea acestui eveniment participă și "Women’s International League for Peace and Freedom Austria". Organizația există din anul 1915, iar în timpul Războiului Rece s-a implicat activ în blocarea dezvoltării armelor nucleare în SUA. Totodată, a organizat excursii turistice pentru cetățenii sovietici. Cred că nu este nevoie să mai explicăm cine a fost liber să părăsească URSS ca "turist" în acea perioadă.

După începerea invaziei rusești la scară largă asupra Ucrainei, organizația i-a ajutat în mod activ pe refugiații ucraineni, în primul rând femei, dar în același timp a solicitat sistematic o încetare a ostilităților, indiferent de implicații. 

Organizația cu numele "Alianța de acțiune pentru pace, neutralitate activă și nonviolență" (în germană: Aktionsbündnis Frieden, aktive Neutralität & Gewaltfreiheit) aparține în mod deschis segmentului ideologic de stânga. Această organizație a desfășurat marșuri pentru încetarea asistenței materiale și tehnice pentru Ucraina, se opune sistematic introducerii de sancțiuni împotriva Rusiei și solicită anularea celor impuse deja. De asemenea, este, în mod previzibil, o platformă pentru răspândirea narațiunilor pro-ruse. Această organizație răspândește în mod special declarațiile lui Rainer Brain, care este cunoscut pentru catalogarea drept puci a Revoluției Demnității din Ucraina, respectiv ale teologului austriac Alfred Rachek, care crede că NATO și Statele Unite, despre care spune că au organizat Revoluția Portocalie, sunt de vină pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

Cel mai interesant este faptul că "Alianța de acțiune pentru pace, neutralitate activă și nonviolență" e finanțată de "Partidul Comunist din Austria" și rețeaua "transform!europe!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.