Diplomatul Vasile Popovici: "Acțiunile AUR și ale Dianei Șoșoacă intră sub incidența Codului Penal art. 394-412!". Ce trebuie să facă de urgență statul român


Diplomatul Vasile Popovici: "Acțiunile AUR și ale Dianei Șoșoacă intră sub incidența Codului Penal art. 394-412!". Ce trebuie să facă de urgență statul român

Profesorul universitar dr. Vasile Popovici, revoluționar și fost ambasador al României în Portugalia și Regatul Maroc, subliniază, într-o postare pe Facebook, că jocurile pro-Moscova făcute de partidul Alianța pentru Unirea Românilor, respectiv de senatoarea Diana Șoșoacă intră sub incidența Codului Penal, motiv pentru care "statul român trebuie să inițieze procedura de dizolvare a formațiunii AUR și de arestare a celor ce acționează împotriva intereselor naționale".

"În mod inexplicabil, autoritățile române înțeleg să lase fără răspuns acțiunile ostile contra României conduse în mod repetat și la vedere de formațiunea politică AUR și de parlamentarul Șoșoacă, ce recurg la provocări tot mai mari și mai lipsite de reținere. Faptele acestor persoane, ce se manifestă ca o veritabilă Coloană a V-a în timp de război, intră sub incidența Codului Penal art. 394-412 (Infracțiuni contra securității naționale).

La preluarea mandatului, deputații și senatorii depun jurământul de credință față de țară și popor. Or, parlamentarii AUR calcă în picioare angajamentul pe care și l-au luat, iar aceasta chiar în timp ce Rusia conduce un război de agresiune la granițele noastre, ocupă ilegal teritorii ale Ucrainei, terorizează populația civilă ucraineană, împotriva căreia desfășoară o politică genocidară, pune în pericol grav securitatea și integritatea țărilor noastre, asupra cărora exercită presiuni politice și militare, inclusiv amenințând să recurgă la utilizarea armelor nucleare.

Statul român trebuie să inițieze procedura de dizolvare a formațiunii AUR și de arestare a celor ce acționează împotriva intereselor naționale chiar din interiorul unei instituții fundamentale cum este Parlamentul.

AUR nu e o bandă de naivi, ci un grup politic aservit unei puteri militare străine, Rusia, aflată în plin proces imperialist de anexare de teritorii și de deznaționalizare a popoarelor din vecinătatea ei", scrie Vasile Popovici. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.