Bulgaria se confruntă cu atacuri hibride fără precedent din partea Rusiei. Precizările ministrului bulgar de Externe


  • ACP
  • Apr 27, 2023 19:40
  • 783
Bulgaria se confruntă cu atacuri hibride fără precedent din partea Rusiei. Precizările ministrului bulgar de Externe

Ministrul bulgar de Externe, Nikolay Milkov, a susținut joi că țara sa se confruntă cu o creștere "fără precedent" a atacurilor hibride din partea Rusiei.  

"În paralel cu acțiunile militare agresive ale Rusiei, ne confruntăm cu o creștere fără precedent a diferitelor atacuri hibride care vizează subminarea stabilității Bulgariei și, prin urmare, a valorilor și proceselor noastre democratice", a spus înaltul demnitar bulgar la deschiderea conferinței internaționale a Forumului de Securitate de la Sofia.  

"Agresiunea Rusiei, care are loc în imediata apropiere a granițelor Bulgariei, reprezintă o încălcare gravă a ordinii juridice internaționale și a dat o lovitură gravă arhitecturii existente a securității internaționale, ducând la consecințe semnificative pentru viața publică și politică - inclusiv în Bulgaria. Rusia folosește un arsenal complet de tactici hibride, instrumentalizarea aprovizionării cu energie și alimente de bază, activități cibernetice de control asupra tehnologiilor sensibile, întărirea fără precedent a propagandei care vizează destabilizarea politică internă a societăților noastre – provocând nemulțumirea și reducerea solidarității cu Ucraina", a mai spus Milkov. 

Toate acestea au dus, potrivit ministrului bulgar, la un mediu de securitate schimbat fundamental  în imediata apropiere și a forțat NATO și UE să aibă anumite reacții. Ministrul a mai menționat și faptul că anul viitor Bulgaria va atinge pragul minim al cheltuielilor militare convenit de țările NATO și anume de 2% din bugetul țării. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.