Ucraina, gata de contraofensivă! Secretarul General al NATO spune că forțele Kyivului au primit blindatele promise și au deja formate brigăzile de luptă


  • ACP
  • Apr 27, 2023 17:05
  • 722
Ucraina, gata de contraofensivă! Secretarul General al NATO spune că forțele Kyivului au primit blindatele promise și au deja formate brigăzile de luptă

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunțat joi, 27 aprilie, că aliații au livrat 98% din vehiculele de luptă promise Ucrainei pentru a se apăra și a-și elibera teritoriul ocupat de armata rusă, proporție raportată și de generalul Christopher Cavoli, comandantul Comandamentului European al SUA, în cadrul audierilor Comisiei pentru Forțele Armate a Camerei Reprezentanților Statelor Unite.  

Stoltenberg a spus că "peste 1.550 de vehicule blindate, 230 de tancuri și echipamentele acestora", care reprezintă 98% din vehiculele de luptă promise, au fost livrate până în prezent armatei ucrainene, cifre anunțate și de către Lloyd Austin, secretarul american al Apărării.  

NATO a antrenat în total nouă brigăzi blindate ucrainene noi, care sunt "bine antrenate, bine echipate și bine echipate", ceea ce va "pune Ucraina într-o poziție puternică pentru a continua să recucerească teritoriul ocupat", a mai spus secretarul general al Alianței. 

Stoltenberg a subliniat că "cea mai bună cale" de a obține o soluție pașnică negociată în războiul "unde Ucraina este reprezentată ca o națiune suverană, independentă" constă în acordarea de ajutor militar forțelor Kyivului, pentru a se putea apăra și a-și putea recuceri teritoriile temporar ocupate de armata rusă invadatoare. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.