STUDIU. Propaganda extremei stângi ecologiste descurajează tânăra generație să mai aibă copii, cultivând în mod premeditat frica față de un viitor ”apocaliptic”


  • ACP
  • Apr 22, 2023 16:27
  • 912
STUDIU. Propaganda extremei stângi ecologiste descurajează tânăra generație să mai aibă copii, cultivând în mod premeditat frica față de un viitor ”apocaliptic”

Una din marile crize care vor afecta foarte grav Occidentul în anii care urmează, cea a prăbușirii demografice, pare să aibă printre cauze și frica unui viitor întunecat, despre care se crede că ar putea fi produs în primul rând de schimbările climatice, așa cum repetă la nesfasit stânga ecologică. 

Acest fapt este arătat de un sondaj realizat în acest sens de think tank-ul Kraka, în colaborare cu firma de consultanță Deloitte, în Danemarca, unde rata natalității a ajuns anul trecut să fie cea mai scăzută din 1987, numărul nașterilor în acest an fiind de numai 1,55 copii pentru fiecare femeie. Astfel, conform sondajului, cel puțin 27% din cei 1500 de participanți la studiu au indicat că își fac griji „des sau tot timpul” cu privire la climă și efectele sale, iar cel puțin 18% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani au spus că nu își doresc copii din cauza „schimbărilor climatice”. 

Sondajul relevă și faptul că preocupările legate de schimbările climatice au determinat 26% dintre femeile tinere să ia în considerare să nu aibă copii. 

Rezultatele studiului din Danemarca sunt confirmate de un studiu internațional, realizat cu 10.000 de respondenți repartizați în zece țări diferite de pe continentul european, care arată rezultate similare celui realizat de Kraka și Deloitte. 

În acel sondaj, 39% dintre respondenți - tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani - au răspuns că schimbările climatice îi fac să „ezite” să aibă copii, iar 60% dintre respondenți au declarat că sunt „foarte” sau „extrem de” îngrijorați de schimbările climatice, în timp ce mai mult de jumătate se temeau că siguranța familiei lor va fi amenințată în viitor. 

Descurajarea tinerei generații de propaganda stangii ecologice este astfel sursa unei probleme imense căreia lumea occidentală va trebui să-i găsească soluții pentru a-i face față, soluții care nu par a fi deloc cunoscute în acest moment – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.