VIDEO. FSB anunță arestarea rușilor care trimit bani pentru armata Ucrainei. Cum a fost săltat un localnic din Khabarovsk


  • ACP
  • Apr 11, 2023 14:12
  • 793
VIDEO. FSB anunță arestarea rușilor care trimit bani pentru armata Ucrainei. Cum a fost săltat un localnic din Khabarovsk

Centrul pentru Relații Publice al FSB a anunțat marți arestarea unui locuitor din Khabarovsk sub suspiciunea de trădare, deoarece acesta ar fi transferat fonduri către Forțele Armate ale Ucrainei.  

"Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse a oprit activitățile ilegale ale unui rezident din Khabarovsk, implicat în comiterea înaltei trădări sub formă de asistență financiară acordată Forțelor Armate ale Ucrainei, în activități îndreptate împotriva securității Federației Ruse", se spune în comunicatul FSB, citat de TASS. 

"În cursul activităților de căutare operațională s-a stabilit că suspectul a efectuat transferuri de fonduri personale pentru achiziționarea de arme, muniții și uniforme de către Forțele Armate ale Ucrainei", se mai adaugă în comunicat.  

Agenția TASS spune că unitatea de investigații a FSB din Rusia a inițiat un dosar penal în temeiul articolului 275 din Codul penal al Federației Ruse care se referă la "înalta trădare", ce prevede închisoare de la 12 la 20 de ani cu o posibilă amendă suplimentară de până la 500 de mii de ruble.  

Vedeți video cu secvența arestării localnicului din Khabarovsk: 



Aceasta nu este prima oară când este arestat un cetățean rus pentru că ar fi trimis bani pentru înzestrarea armatei ucrainene. La mijlocul lunii trecute a fost arestată o activistă a mișcării YaMyFurgal, acuzată că a trimis bani armatei ucrainene "din motive de ură politică și dușmănie", conform comunicatului FSB care a fost emis după arestare, iar la începutul lunii martie agenții FSB au anunțat reținerea la Moscova a unui alt rus suspect că ar fi trimis, la rândul său, fonduri pentru înzestrarea armatei ucrainene. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.