BOMBĂ! Serviciile secrete ale Ucrainei îl detonează public pe șeful AUR: ”George Simion s-a întâlnit cel puțin o dată cu un agent FSB, la Cernăuți!” Simion e interzis pe teritoriul Ucrainei. Anunțul confirmă dezvăluirile lui Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din R.Moldova


BOMBĂ! Serviciile secrete ale Ucrainei îl detonează public pe șeful AUR: ”George Simion s-a întâlnit cel puțin o dată cu un agent FSB, la Cernăuți!” Simion e interzis pe teritoriul Ucrainei. Anunțul confirmă dezvăluirile lui Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din R.Moldova

Primul-șef al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) și fostul prim-vicepreședinte al SBU, general-locotenentul Oleksandr Skipalsky, confirmă în mod oficial dezvăluirile operate, recent, de Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din R.Moldova, într-un interviu oferit pentru portalul În Linie Dreaptă: deputatul George Simion (șeful AUR) a avut cel puțin o întâlnire cu un agent FSB, la Cernăuți, în timpul președinției lui Ianukovici! Ucrainenii precizează că George Simion este interzis pe teritoriul Ucrainei până în 2024, ceea ce nu înseamnă însă că această interdicție nu se poate prelungi - citiți AICI articolul în presa ucraineană.

Consultantul politic Cristian Hrițuc comentează, pe Facebook, anunțul:

”Boom!

Primul-șef al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) și fostul prim-vicepreședinte al SBU, general-locotenentul Oleksandr Skipalsky:

În ceea ce privește un alt politician român, deputatul George Simion, și contactele sale cu reședința serviciilor speciale rusești din Ucraina, Skipalsky a declarat că un ofițer SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o astfel de întâlnire.

Generalul-locotenent spune că, pentru o lungă perioadă de timp, în Ucraina a existat o activitate galopantă a serviciilor speciale rusești.

"Am făcut parte din categoria ofițerilor care au fost preocupați de relaxarea regimului de contraspionaj în Ucraina cu mult înainte de confiscarea Crimeei noastre. Pe vremea lui Ianukovici, aici era o adevărată rampantă a serviciilor secrete rusești - regimul de contrainformații era inexistent. Ucraina a fost transformată într-un teritoriu în care serviciile speciale rusești se întâlneau în deplină liniște și pace. De aceea, permit în mod absolut o astfel de activitate (a lui Simion cu serviciile speciale rusești. - n.r.)", a declarat Skipalskyy.

P.S. Ministerul ucrainean de Externe a inițiat sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă. În ceea ce îl privește pe George Simion, potrivit unei surse OBOZREVATEL din cadrul serviciului de securitate ucrainean, acesta nu a fost lăsat să intre în Ucraina încă din 2021 - interdicția este valabilă până în martie 2024”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.