Val de infracțiuni în Berlin împotriva refugiaților ucraineni. Care sunt datele oficiale


  • ACP
  • Mar 30, 2023 19:49
  • 1205
Val de infracțiuni în Berlin împotriva refugiaților ucraineni. Care sunt datele oficiale

Criminalitatea din Germania a afectat simțitor, de la începutul invaziei ruse, refugiații ucraineni, care au raportat în  foarte multe cazuri că au fost victime ale agresiunilor, furturilor și a altor crime. 

Doar în Berlin poliția a înregistrat 3.250 de infracțiuni cărora le-au căzut victime ucrainenii de la începutul războiului și până în luna februarie a acestui an. Au fost înregistrate foarte multe furturi (1.294), vătămări corporale (704), fraude (301), amenințări (234) și insulte (117), un număr deosebit de mare dintre aceste infracțiuni având loc în districtele Mitte (640) și Charlottenburg-Wilmersdorf (484). Poliția nu a putut spune dacă actele motivate politic, ale susținătorilor Rusiei, sunt înregistrate în datele privind aceste infracțiuni. Până acum poliția a identificat suspecții sau presupușii autori numai pentru aproximativ 1.200 din cele 3.250 de infracțiuni înregistrate.

Datele cu privire la acest subiect au fost furnizate ca răspuns din partea Senatului și a poliției la o întrebare a deputatului Vasily Franco din Partidul Verzilor, responsabil de afacerile interne, care a afirmat că ucrainenii raportează în mod repetat agresiuni verbale și fizice care s-ar datora limbii ori naționalității lor. (sursa: AICI)

sursa foto: Fabrizio Bensch (Reuters)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.