În timp ce New Yorkul se pregătește de eventualele tulburări ce pot să apară în urma arestării lui Trump, ultimul sondaj arată ca acesta conduce detașat în preferințele republicanilor pentru o nouă candidatură la Casa Albă


  • ACP
  • Mar 22, 2023 21:08
  • 1085
În timp ce New Yorkul se pregătește de eventualele tulburări ce pot să apară în urma arestării lui Trump, ultimul sondaj arată ca acesta conduce detașat în preferințele republicanilor pentru o nouă candidatură la Casa Albă

Sute de polițiști sunt mobilizați în New York în așteptarea eventualelor tulburări ce pot să apară în cazul în care va fi dispusă arestarea fostului președinte Donald Trump, în urma acuzațiilor că ar fi plătit o fostă vedetă porno pentru tăcerea ei, înainte de campania lui prezidențială din 2016. 

Departamentul de Poliție din New York (NYPD) a mobilizat 700 de polițiști și a desfășurat baricade de oțel în jurul Tribunalului Penal din Manhattan, timp în care "mai mult de o duzină de înalți oficiali ai Departamentului de Poliție și doi dintre cei mai importanți consilieri de siguranță publică ai primarului au avut o întâlnire virtuală pentru a discuta despre securitate, personal și planuri de urgență în cazul oricăror proteste", potrivit unui raport citat în publicația Trending Politics. 

Însuși Donald Trump spusese săptămâna trecută că va fi arestat marți și le ceruse suporterilor săi să protesteze în cazul în care ar fi avut loc arestarea sa, care ar fi fost și prima arestare din istorie a unui fost președinte american.

Dacă va fi dispusa arestarea, lui Trump i se vor lua amprentele, va fi fotografiat și ar fi intervievat de detectivii procuraturii pentru un raport de arestare. De asemenea, i se vor solicita așa-numitele informații despre pedigree, care sunt informațiile personale ce includ numele, adresa și data nașterii, apoi va fi transportat într-o sală de judecată pentru acuzare. În general, un inculpat este încătușat în momentul în care este adus la tribunal și descătușat la momentul începerii procedurii judiciare, dar unele instituții de știri, citând surse familiare cu chestiunea, au raportat că lui Trump i s-ar putea permite să evite infama "plimbare a infractorului" – să fie nevoit să meargă pe un hol încătușat în fața presei. La acuzare, Trump va fi informat cu privire la acuzațiile împotriva lui și i se va cere să pledeze vinovat sau nevinovat - nevinovat fiind de departe opțiunea mai probabilă, conform CNBC - sau să i se solicite avocatului să pledeze în numele său. Deoarece potențialele acuzații penale ce îi vor fi aduse sunt de natură nonviolentă, Trump cel mai probabil ar fi eliberat pe propria sa răspundere, adică fără a fi nevoit să plătească cauțiune.

Iar dacă Trump este eliberat fără nicio cauțiune sau alte restricții neprevăzute, el s-ar putea întoarce la reședința sa din Florida chiar în aceeași zi. (sursa: AICI)

Acum președintele Trump este protejat de agenții serviciilor secrete americane, care intenționează să rămână alături de el pe tot parcursul procesului posibilei sale arestări la New York.  

În același timp, sondajele unei renumite companii de business intelligence - Morning Consult - publicate miercuri, arata că Trump este singurul favorit la alegerile primare ale Partidului Republican, având un avantaj clar cu 54% din preferințele electoratului republican, față de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care are doar 26% în rândul preferințelor republicanilor. (sursa: AICI)

Iar această situare a sa în fruntea sondajelor republicane face ca întreaga situație să arate și mai straniu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.