Când l-au scos la protest, în geaca roșie, Iohannis credea că luptă pentru PSD. Despre cumplita trădare a protestatarilor din 2017


Când l-au scos la protest, în geaca roșie, Iohannis credea că luptă pentru PSD. Despre cumplita trădare a protestatarilor din 2017

De la o zi la alta sunt tot mai convins că Iohannis, prostul util al serviciilor secrete, habar nu avea pentru ce protestează bucureștenii, când a ieșit în Piața Universității, la 22 ianuarie 2017. Fie el, fie un hâtru din anturajul lui, a luat din cuier geaca roșie, de pesedist, și cu ea s-a dus la miting. Poate așa l-au convins pe cel supranumit „Ficusul” să iasă din casă duminică seara, într-o zi în care, de obicei, omul dormita în fața televizorului, cu telecomanda, „ein Bier und ein Wurst” – o bere și un cârnat, pentru cine nu știe limba domnului președinte. 

Dincolo de ironie, este evident că sute de mii de români care își iubeau țara și care doreau să o salveze de Ciuma Roșie au fost înșelați. Mai întâi de Iohannnis și de cei din PNL, care au readus PSD la putere. 

Însă cea mai cumplită trădare mi se pare a fi a magistraților români. Sute de mii de oameni au stat în frig pentru ei. Sau au fost gazați și bătuți de jandarmii lui Dragnea. De ce? Pentru că doreau ca magistraților să li se garanteze independența. 

Și ce-au făcut magistrații cu independența? Au folosit-o cu nerușinare. Se bat pentru pensiile lor speciale și nu vor să mai fie anchetați de DNA dacă iau șpagă. Tergiversează procesele marilor corupți până când faptele se prescriu. „Ghinion”, ar spune „Ficusul”. CCR și judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au interpretat legea astfel încât sute sau mii de dosare de corupție să fie anulate prin prescrierea faptei.

Și, pentru ca dezastrul să fie deplin, la Înalta Curte va fi promovată Lia Savonea, fosta șefă a Consiliului Superior al Magistraturii, pesedistă înfocată, aliata lui Dragnea între 2017 și 2019, când acesta asalta staul de drept. Presa relatează șocată că ea a dat o pedeapsă ridicol de mică, de opt luni cu suspendare, unui pervers care a avut o relație cu nepoata lui, minoră de 13 ani.

Ce-i de făcut? Sistemul trebuie demolat și reînființat un DNA al Justiției, cu procurori hotărâți, care să-i trimită pe magistrații corupți la pușcărie. 

Dar, până atunci, trebuie să scăpăm de Iohannis și să trimitem toate gecile roșii, pesedist-useliste, la spălătoria de la Rahova. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.