Cristian Băcanu, replică pentru Bogdan Aurescu: "Rareş Bogdan nu este prorus! De altfel, ar trebui să poată susține în mod concret o astfel de afirmație şi chiar nu este cazul!"


Cristian Băcanu, replică pentru Bogdan Aurescu: "Rareş Bogdan nu este prorus! De altfel, ar trebui să poată susține în mod concret o astfel de afirmație şi chiar nu este cazul!"

Deputatul PNL Cristian Băcanu sare în apărarea prim-vicepreședintelui formațiunii politice, Rareș Bogdan, în disputa pe care acesta o are cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Concret, Băcanu îl critică pe Bogdan Aurescu pentru ieșirea publică prin care l-a catalogat pe Rareș Bogdan ca fiind un agent al propagandei ruse. 

Astfel, deputatul PNL atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că "Rareş Bogdan nu este prorus", iar Bogdan Aurescu nu a făcut decât să afecteze "partidul în ansamblul său".

"Câteva precizări despre recentele discuții din spațiul public privind activitatea Ministerului de Externe:

1. Nu cred că este cel mai potrivit lucru ca un ministru care deține un portofoliu al PNL în Guvern să aibă o poziționare care loveşte partidul care l-a susținut. Guvernul este o instituție politică şi de aici pornim în orice evaluare pe care o realizăm. Nu poți ajunge acolo fără voturile exprimate de parlamentarii partidului în Parlament;

2. Rareş Bogdan nu este prorus, această afirmație este PROFUND incorectă. De altfel, dacă un Ministru de Externe spune aşa ceva, ar trebui să poată susține în mod concret o astfel de afirmație şi chiar nu este cazul;

3. Poate că această eroare a ministrului a fost provocată de contextul regional şi geostrategic foarte dificil care ridică multe probleme complexe la nivelul ministerului;

4. Trebuie spus că nu este nimic greşit ca un Prim-vicepreşedinte ales al partidului (ne amintim că miniştrii nu sunt aleşi) să facă o evaluare politica a activității unui minister. În politică, astfel de lucruri sunt perfect normale şi se încadrează în limitele jocului democratic;

5. Este de preferat ca discuțiile de acest tip să nu fie purtate în public pentru că nu ajută pe nimeni. Cred în continuare că trebuie să fim calmi şi că forul în care urmează să ne exprimăm rămâne Biroul Politic Național. Sunt convins, premierul, care este şi preşedintele partidului, va veni cu soluții pe care să le supună la vot membrilor biroului național al PNL.

În final, aş adăuga că prezența la guvernare este rodul efortului întregului partid şi etichetarea unui Prim-vicepresedinte ca fiind prorus afectează partidul în ansamblul său", a precizat liberalul. 

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, declarase luni că Rareș Bogdan face propagandă rusă. Disputa a plecat de la interviul acordat de Rareș Bogdan duminică seară, pentru Prima News, pe parcursul căruia a menționat că l-ar schimba pe Aurescu din funcția guvernamentală cu pricina, reclamând că România nu-și urmărește îndeajuns de activ interesele pe plan extern.

MAI MULTE DETALII: Motivele pentru care Rareș Bogdan l-ar da afară pe Aurescu din Guvern: Oamenii cu care mă întâlnesc la nivel internațional îmi spun "Cereți! Voi nu cereți nimic..."

"Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. (...) Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan - vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale", a declarat Bogdan Aurescu pentru Digi24. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.