Ciuma Roșie, protejată de pensionarii speciali, linșează democrația. De ce cred că își sapă singuri groapa


Ciuma Roșie, protejată de pensionarii speciali, linșează democrația. De ce cred că își sapă singuri groapa

Par atotputernici. Deja se cred câștigători ai parodiei de „alegeri libere” din 2024. Nu au opoziție solidă,  care să-i streseze. Presa: vândută sau marginalizată. Curtea Constituțională este a lor. Serviciile de securitate, mituite cu pensii speciale. Poliția, la fel – oricum era una din cele mai corupte instituții din România. Magistrații s-au pesedizat fără rușine, iar regimul Ciuma Roșie+Iohannis a avut grijă să nu mai lase DNA-ul să-i ancheteze, deci pot lua șpăgi fără frică. 

Cine să le mai stea în cale? Cine-i mai poate opri? Repet ce scriam la început: se cred atotputernici.

Așa credea și Ceaușescu. Așa credea și Adrian Năstase. Așa credea și Dragnea. Iliescu, da, a scăpat deocamdată, dar sunt convins că are frica-n oase. 

Nu pot controla tot poporul român, oricâtă securitate ar plăti. 

Așa că, da, sunt încrezător că și acest regim - Iohannis, Ciuma Roșie și pensionarii speciali care-i protejează - va termina acolo unde îi este locul. 

Să-i lăsăm să sfideze. Oamenii tac și văd ce fac cei de la Putere. Nu prea mai protestează nici pe rețelele sociale, nici în stradă. Dar vor vota. 

Am mai văzut această majoritate tăcută în acțiune. Am văzut-o aici, în Statele Unite, când l-a ales președinte pe Donald Trump, spre șocul, groaza și furia stângii. Sau în diferite state din Estul Europei, inclusiv Bulgaria, unde a înlăturat, măcar temporar, kleptocrații ce păreau imposibil de dat jos. 

S-a întâmplat asta și-n România, în mai 2019, când PSD s-a prăbușit 15 procente, față de alegerile din 2014. Dragnea a fost condamnat, două zile mai târziu, iar Ciuma Roșie era la pământ. Dar a venit Iohannis și i-a salvat. A pus botniță DNA-ului, a salvat primarii PSD transferându-i la PNL, iar în decembrie 2021 i-a readus la putere.

În mai sau iunie 2023, PNL va ceda postul de premier celor de la PSD. Este extraordinar de bine. Este una din acele situații când spui: „Cu cât mai rău, cu atât mai bine!”. Fiindcă nu vor mai avea nici o justificare pentru dezastrul care va urma. 

Alegerile care vor veni nu vor fi „un val al schimbării”. Ele vor fi un tsunami: când va suna alarma pentru cei de la putere, va fi prea târziu. Prea optimist? Eu cred că e extrem de posibil. 

De ce e încă nevoie, ce lipsește? O alternativă de dreapta, de bună calitate: oameni din mediul privat, fără tinichelele afacerilor cu statul, cu curaj. Ei sunt, dar trebuie aduși la suprafață. Este un pic târziu, dar nu este „prea târziu”. Dar și-n această privință sunt optimist: vor apare la lumină, vor fi votați, vom schimba România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.