Șpagat politic de zile mari: O senatoare revine în grupul parlamentar al AUR, dar rămâne în același timp membră în alt partid


Șpagat politic de zile mari: O senatoare revine în grupul parlamentar al AUR, dar rămâne în același timp membră în alt partid

Senatoarea Evdochia Aelenei a anunțat luni, în plenul Senatului, că se reafiliază grupului parlamentar al AUR, aceasta plângându-se că parlamentarii neafiliați nu beneficiază de un birou în clădirea Palatului Parlamentului.

Ceea ce trebuie reliefat este că Evdochia Aelenei a instituționalizat practic șpagatul politic, revenind în grupul parlamentar al AUR, dar fără a pleca din partidul Alternativa Dreaptă. 

"Câteva clarificări după ziua de azi: datorită condiţiilor batjocoritoare oferite de Senatul României parlamentarilor neafiliaţi (lipsa unui spaţiu de lucru, cenzura în materie de timp în care ai acces la microfon, abilitatea de a lucra în comisii) am decis să mă reafiliez, pur tehnic, grupului parlamentar AUR din Senat. Ce înseamnă asta? Acces la spaţiul de lucru pe care îl aveam anterior şi abilitatea de a lucra împreună cu unii din foştii mei colegi proiecte. Atât.

Rămân în continuare membru al Partidului Alternativa Dreaptă, cei cu care împărtăşesc cel mai mult principiile politice aflate la baza activităţii mele. Dar am nevoie de instrumentele necesare şi de abilitatea de a colabora cu alţi senatori pentru a îmi putea aplica proiectele legislative.

Am cunoscut unii oameni de aur în AUR, cu care voi colabora din nou punctual, principiile noastre potrivindu-se armonios, dar voi vota conform propriei conştiinţe şi v-am anunţat public, acum, ce formaţiune voi promova în continuare, fiind parte din ea", a precizat senatoarea AUR-AD într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.